top of page

Πόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές στο trip advisor;

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023

🍽🌐 Τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε πριν επισκεφθούμε κάποιο ξενοδοχείο ή εστιατόριο να συμβουλευτούμε πρώτα τις κριτικές των χρηστών του Trip Advisor. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έχοντας επηρεαστεί από τις κριτικές αυτές, τρέξαμε να επισκεφθούμε τα πρώτα σε βαθμολογία εστιατόρια που υπόσχονταν την τέλεια γευστική εμπειρία.


❌ Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που οι εξαιρετικές κριτικές δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


💬 Πόσο λοιπόν αξιόπιστες είναι τελικά οι κριτικές του Trip Advisor και κατά πόσον πρέπει να επηρεάζουν τις δικές μας αποφάσεις; Την ερώτηση αυτή λοιπόν επιχείρησε να απαντήσει to 2018 o Άγγλος δημοσιογράφος Oobah Butler.


🥂🍛 O Oobah Butler δημιούργησε το εστιατόριό του ονόματι ''The Shed'' και το πρόσθεσε στο τεράστιο database του Trip Advisor. Παράλληλα έφτιαξε και την επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου του και, δημιουργώντας ένα εμφάνταστο και δημιουργικό μενού με πολύ λίγα μαμαδίστικα αλλά παράλληλα γκουρμέ πιάτα, προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μαζέψει όσες περισσότερες θετικές κριτικές μπορούσε από τους πελάτες του.


🥇 Το ''The Shed'' δεχόταν πελάτες μόνο μέσω τηλεφωνικών κρατήσεων. Στους έξι μήνες από τη μέρα ίδρυσής του κατάφερε να αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση στο Trip Advisor. Οι θετικές κριτικές μέρα με τη μέρα αυξάνονταν και το τηλέφωνο των κρατήσεων χτυπούσε διαρκώς.


🍷🍤 Όλες οι κριτικές που μάζεψε περιέγραφαν την μοναδική εμπειρία που έζησαν όσοι το επισκέφθηκαν και όλοι μιλούσαν για τα εξαιρετικά πιάτα που δοκίμασαν. Ακόμη και πολύ γνωστοί celebrities προσπάθησαν να κάνουν κράτηση στο ''The Shed'', μάταια όμως γιατί πολύ δύσκολα μπορούσε να βρεθεί διαθέσιμο τραπέζι.

❓ Ποιο είναι όμως το περίεργο και το παράδοξο σε όλη αυτή την ιστορία; Μα φυσικά το ότι το ''The Shed'' δεν υπήρξε ποτέ.


🏡🧼 Ο Oobah προσπάθησε να δείξει, μέσω ενός πειράματος που έκανε, πως οι κριτικές του Trip Advisor δεν είναι καθόλου αξιόπιστες και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Το εστιατόριό του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το υπόστεγο του σπιτιού του και οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο μενού ήταν από πιάτα που είχε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας αφρό ξυρίσματος, ταμπλέτες πλυντηρίου και διάφορα άλλα υλικά που είχε στη διάθεσή του.


👨‍👩‍👧‍👦 Όλες οι κριτικές που κατάφερε να αποσπάσει ήταν γραμμένες από συγγενείς, φίλους και γνωστούς του που ήταν κι αυτοί μέσα στο κόλπο.


👇📽 Δείτε με λεπτομέρειες την απίστευτη ιστορία του περιβόητου ''The Shed'' στο ακόλουθο βίντεο:


https://www.youtube.com/watch?v=bqPARIKHbN8



bottom of page