top of page

E-Commerce Christmas Marketing Tips


E-commerce Christmas marketing tips

🎅🎄 Η περίοδος των Χριστουγέννων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η περίοδος με τη μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα. Αναμφισβήτητα είναι η γιορτή που χαρακτηρίζεται από την προσφορά δώρων στα παιδιά, τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους μας. Ο Άγιος Βασίλης δεν θα ήταν το ίδιο αγαπητός χωρίς τα καθιερωμένα του δώρα. 💰📈 Αυτή λοιπόν η έντονη τάση για αγορές κάθε λογής προϊόντων κατά την εορταστική περίοδο, είναι μια ευκαιρία για άυξηση των πωλήσεων όχι μόνο των φυσικών καταστημάτων αλλά και των διαδικτυακών.

📣💡 Για να προσελκύσει όμως ο ιδιοκτήτης ενός διαδικτυκού καταστήματος τους καταναλωτές καλό θα είναι να προβεί σε κάποια συγκεκριμένα Marketing tips έτσι ώστε να τους δελεάσει να επισκεφθούν την επιχείρησή του.

1️⃣ Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

🎅 Η αρχική σελίδα ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι η βιτρίνα του. Τα Χριστούγεννα όλες οι επιχειρήσεις διακοσμούν τις βιτρίνες και τις επιχειρήσεις τους με χριστουγεννιάτικα στολίδια έτσι ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές κάνοντάς τους να μπουν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. 🦌 Ακριβώς το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στο διαδικτυακό σας κατάστημα. Μην αμελήσετε να εμπλουτίσετε τον σχεδιασμό του online shop σας για όλο τον μήνα Δεκέμβριο, με εικονίδια και animations που έχουν θέμα τα Χριστούγεννα. 🎄 Στο GOOiZ προσφέρουμε ανανέωση του σχεδιασμού της διαδικτυακής σας επιχείρησης και μπορούμε να δημιουργήσουμε αμέτρητα σχέδια, είτε στατικά είτε με κίνηση, που θα ενθουσιάσουν και θα καθηλώσουν τους πελάτες σας.

2️⃣ Γρήγορο Delivery

📦 Ο μεγαλύτερος ενδοιασμός των καταναλωτών στο να αγοράσουν τα δώρα των Χριστουγέννων από διαδικτυακές επιχειρήσεις είναι ο χρόνος παράδοσής τους. Σας συστήνουμε στην καμπάνια marketing σας, όπως επίσης και στο διαδικτυακό σας κατάστημα, να αναρτήσετε σε πολύ εμφανές σημείο τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων σας. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντοτε υπηρεσίες κούριερ που να προσφέρουν άμεση παράδοση στο σπίτι το αργότερο σε 2 με 3 εργάσιμες μέρες όταν πρόκειται για την ίδια χώρα, και το αργότερο 5 με 7 όταν πρόκειται για χώρα του εξωτερικού. Μπορεί να στοιχίζει περισσότερο όμως προσφέρει αίσθηση εμπιστοσύνης στον καταναλωτή.

3️⃣ Δημιουργία Χριστουγεννιάτικης Καμπάνιας

📢 Μην αμελήσετε τον προγραμματισμό και δημιουργία πληρωμένης διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με μια προσεγμένη διαφημιστική καμπάνια θα προωθήσετε τα προϊόντα σας και θα προσελκύσετε νέους πελάτες. Με μια καθημερινή διαφήμιση η επιχείρηση θα εμφανίζεται τακτικά στα μάτια του κοινού θυμίζοντας έτσι την παρουσία της στην αγορά και ενισχύοντας ταυτόχρονα την επωνυμία της. 👨‍💼 Προτιμήστε να επιλέξετε έναν επαγγελματία για τη διαχείρηση της διαφημιστικής σας καμπάνιας αφού ο σχεδιασμός μια πετυχημένης και αποδοτικής διαφήμισης προϋποθέτει εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου.

4️⃣ Χριστουγεννιάτικα προϊόντα

🎄 Μια καλή ιδέα είναι, εάν βέβαια το επιτρέπει η φύση της επιχείρησής σας, να προσφέρετε στο κοινό σας limited edition χριστουγεννιάτικα προϊόντα. Εάν για παράδειγμα είστε ιδιοκτήτης ενός διαδικτυακού καταστήματος με χειροποίητα κοσμήματα, μπορείτε μόνο για το μήνα Δεκέμβριο να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο γούρι βραχιολάκι. Επίσης εάν διαθέτετε επιχείρηση καφέ μπορείτε να προσφέρετε μια καινούρια γεύση που να θυμίζει Χριστούγεννα, π.χ. καφέ με γεύση μελομακάρονο. Ένα τέτοιο τρικ συνήθως αυξάνει τις πωλήσεις αφού το κοινό έχει την τάση να αγοράζει πιο εύκολα οτιδήποτε θεωρεί πως υπάρχει σε πολύ περιορισμένη διάθεση και έχει μόνο μια ευκαιρία να το αποκτήσει.

5️⃣ Χριστουγεννιάτικο Πακετάρισμα

🎁 Μπορεί να ισχύει το μην κρίνεις το δώρο από το περιτύλιγμα, μπορείς όμως να κρίνεις την επιχείρηση από το περιτύλιγμα των προϊόντων της. Μη διστάσετε να προσφέρετε στους πελάτες σας υπηρεσία περιτυλίγματος των δώρων που θα αγοράσουν από εσάς. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρουν πως η παραγγελία τους θα έρθει έτοιμη για να την προσφέρουν στα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους τους. Επενδύστε σε ένα όμορφο και προσεγμένο πακετάρισμα αφού εάν οι πελάτες σας μείνουν ευχαριστημένοι και νιώσουν πως ασχολήθήκατε ιδιαίτερα μαζί τους, θα επιστρέψουν σίγουρα για επιπλέον αγορές.

bottom of page