top of page

Facebook Ads - Awareness


Facebook Ads - Awareness

Facebook Ads - Tips


🌐📣 Για να δημιουργήσουμε μια Διαφημιστική Καμπάνια στο Facebook πρέπει πρώτα να επιλέξουμε ποιος θέλουμε να είναι ο Στόχος της Καμπάνιας μας.



🟢 Το Facebook μας προσφέρει τις 3 πιο κάτω επιλογές:


1️⃣ Awareness


2️⃣ Consideration

3️⃣ Conversion


ℹ️ Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για την πρώτη επιλογή, το ''Αwareness''


1️⃣ Awareness


📢 Mε το Awareness προσπαθούμε να συστηθούμε στο κοινό και να το ενημερώσουμε για την παρουσία μας στον επιχειρηματικό χώρο. Ο κύριος στόχος μας είναι να κινήσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των επικείμενων πελατών μας ως προς την υπηρεσία/προϊόν που προσφέρουμε.


👉 Η επιλογή Awareness, αποτελείται από 2 υποκατηγορίες:


📌 Brand Awareness:

🛒 Το επιλέγουμε όταν επιθυμούμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά το προϊόν/υπηρεσία που προσφέρουμε.


🚫👍 Σε αυτή την επιλογή, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί εάν αυτός που θα δει τη διαφήμισή μας, προβεί σε κάποιο reaction (Like, Share, Comment, Click On a Link etc.)


🤩 Αυτό που ζητούμε από το ''Βrand Awareness'' είναι να κάνουμε τον εκάστοτε χρήστη που θα δει τη διαφήμιση να πει:

'' Wow πολύ ωραίο προϊόν/υπηρέσια''.

''Χμμ, νομίζω ότι έχω ξαναδεί αυτό το προϊόν/υπηρεσία''.


💡 Με το Brand Awareness θα εμφανιστεί η διαφήμισή μας σε συγκεκριμένο κοινό που είναι πιο πιθανόν να την προσέξει και να την θυμάται. Έχοντας επιλεγμένο στο σημείο ''Optimization & Delivery''(στο σημείο αυτό επιλέγουμε ποιο event θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε) την επιλογή ''Αd Recall Lift' , βελτιστοποιούμε τον αριθμό των ατόμων που θα θυμούνται την διαφήμισή μας εάν ερωτηθούν εντός 2 ημερών.


📌 Reach:

🧍‍♀️🧍‍♂️🧍 Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να γίνουν τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να δει τη διαφήμισή μας όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ατόμων.


🔹 Στο σημείο ''Optimization & Delivery''( στο σημείο αυτό επιλέγουμε ποιο event θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε) θα υπάρχουν διαθέσιμες 2 επιλογές: ''Reach'' και ''Impression''.


🔸 Mε την επιλογή ''Reach'' θα δoθεί προτεραιότητα έτσι ώστε η διαφήμισή μας να εμφανιστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.


📈 Με την επιλογή ''Impression'' θα δoθεί προτεραιότητα έτσι ώστε η διαφήμισή μας να εμφανιστεί όσo το δυνατόν περισσότερες φορές στο κοινό.


🆘 Σας προτείνουμε να διαλέξετε την επιλογή ''Reach''.

bottom of page