top of page
gooiz λογότυπο, αρχική σελίδα

Facebook Ads - Consideration

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Facebook Ads - Consideration

Facebook Ads - Tips


📣🎯 Για να δημιουργήσουμε μια Διαφημιστική Καμπάνια στο Facebook πρέπει πρώτα να επιλέξουμε ποιος θέλουμε να είναι ο Στόχος της Καμπάνιας μας.


🔵 Το Facebook μας προσφέρει τις 3 πιο κάτω επιλογές:


1️⃣ Awareness

2️⃣ Consideration

3️⃣ Conversion


🧑‍🏫 Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για τη δεύτερη επιλογή το ''Consideration''.


👉 Consideration


🕵️‍♀️🛒 Με αυτή την επιλογή, κάνουμε το ''επόμενο βήμα'', δηλαδή με αυτή τη Διαφημιστική Καμπάνια θα ''προκαλέσουμε'' το κοινό να αρχίσει να ψάχνει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το προϊόν/υπηρεσία που προσφέρουμε.(Επιλέγουμε ''Consideration'' όταν θεωρούμε ότι το κοινό ήδη γνωρίζει το προϊόν/υπηρεσία μας.)


➡️Η επιλογή Consideration, αποτελείται από 6 υποκατηγορίες:


1️⃣ TRAFFIC:

Το επιλέγουμε όταν επιθυμούμε να μεταφέρουμε το κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας σε έναν από τους πιο κάτω προορισμούς:


🌐 στην Ιστοσελίδα μας ( για να δουν, να ακούσουν, να διαβάσουν, να αγοράσουν κάτι, να συμπληρώσουν κάποια φόρμα κτλ.)


📲 στο Αpp μας (το App πρέπει να είναι registered στο Facebook)


📨 στο Messenger (για να αρχίσουν να συνομιλούν με την εταιρεία μας)


👉 Για κάθε Διαφημιστική Καμπάνια μπορώ να επιλέξω μόνο μια από τις 3 πιο πάνω επιλογές.


✅ Στο σημείο ''Optimization & Delivery''( στο σημείο αυτό επιλέγουμε ποιο event θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε) από τις διαθέσιμες επιλογές που θα σας δοθούν, σας προτείνουμε να επιλέξετε την επιλογή ''Link Clicks'', ανεξαρτήτως από το ποιον από τους 3 προορισμούς επιλέξατε για τη διαφημιστική σας καμπάνια.


2️⃣ ENGAGEMENT:

Το επιλέγουμε όταν θέλουμε το κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας να κάνει:


⬆️ Post Engagement (να κάνει κάποιο ''react'' στη διαφήμισή μας όπως ''Like'', ''Share'', ''Comment'', ''Click on a Link'').


👍 Page Like ( να κάνει ''Like'' στη σελίδα μας).


📧 Event Responses ( να κάνει ''Response'' στο event μας).


3️⃣ΑPP INSTALL:

📱Το επιλέγουμε όταν θέλουμε το κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας να κάνει install το Αpplication που έχουμε δημιουργήσει.


4️⃣VIDEO VIEWS:

📼 Το επιλέγουμε όταν θέλουμε το Video που έχουμε αναρτήσει να αποκτήσει Views.


5️⃣LEAD GENERATION:

Το επιλέγουμε όταν θέλουμε:


📄 Να δημιουργήσουμε φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων.Oι υποψήφιοι πελάτες μας θα συμπληρώνουν τη φόρμα αυτή ΕΝΤΟΣ Facebook (δηλαδή δε θα χρειαστεί να μεταβούν σε άλλη ιστοσελίδα). Με αυτή την επιλογή, μπορούμε να μαζέψουμε πληροφορίες από το κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας (όνομα, Email, τηλέφωνο κτλ.).


❓ Να δημιουργήσουμε ένα ''messaging template'' για να υποβάλουμε κάποιες ερωτήσεις στο κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας, και όταν κάποιος ανταποκριθεί στις ερωτήσεις μας, τότε άμεσα μπορούμε να αρχίσουμε να συνομιλούμε μαζί του στο Messenger.


☎️ Nα δημιουργήσουμε μια διαφήμιση όπου θα έχουμε τοποθετημένο το κουμπί ''Call now'' έτσι ώστε το κοινό που θα δει τη διαφήμισή μας και θα ενδιαφερθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί μας, άμεσα να μπορεί να το πράξει αυτό, πατώντας το ''Call now'' κουμπί.


6️⃣MESSAGES:

📨 Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να παροτρύνουμε αυτούς που βλέπουν τη διαφήμισή μας, να μας στείλουν μήνυμα στο Messenger ή Instagram.

Kommentare


bottom of page