top of page

Facebook Ads - Conversion

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Facebook Ads - Conversion

🎯🌐 Για να δημιουργήσουμε μια Διαφημιστική Καμπάνια στο Facebook το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ποιος θέλουμε να είναι ο Στόχος της Καμπάνιας μας.


👉Το Facebook μας προσφέρει τις 3 πιο κάτω επιλογές:


📌 Awareness


📌 Consideration


📌 Conversion


🟢 Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για την τρίτη επιλογή το ''Conversion''.


🟩 Conversion


💶📄 Με αυτή την επιλογή, στοχεύουμε τους χρήστες που θεωρούμε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ''Convert'' π.χ να αγοράσουν κάτι από την Ιστοσελίδα μας ή το App μας, ή να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην Ιστοσελίδα μας ή στο App μας..


👉Η επιλογή Conversion, αποτελείται από 3 υποκατηγορίες:


1️⃣ Conversions:

Το επιλέγουμε όταν επιθυμούμε το κοινό που θα δει τη διαφήμιση μας να κάνει:


📍 Registration


📍 Sign Up


📍 Purchase


📍 Download


📍 Install από την Ιστοσελίδα μας ή το App μας.


2️⃣ Catalog Sales:

Το επιλέγουμε όταν επιθυμούμε να κάνουμε promote το OnLine shop μας και τα προιόντα που έχουμε αναρτημένα σε αυτό.


3️⃣ Store Visits:

Το επιλέγουμε όταν έχουμε μια επιχείρηση με πολλά καταστήματα και έχουμε ήδη προσθέσει τις τοποθεσίες των καταστημάτων μας στο Facebook.

🏪💰 Aυτή η επιλογή (3️⃣)θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε πελάτες στη φυσική τοποθεσία των καταστημάτων μας.


🐰🐱 Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχουμε 7 καταστήματα που προσφέρουν ζωοτροφές σε διαφορετικές πόλεις και γειτονιές της Κύπρου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή αυτή για να δημιουργήσουμε διαφημίσεις με τοπικό περιεχόμενο για κάθε κατάστημα ή για ορισμένα καταστήματα που θέλουμε να προωθήσουμε (π.χ αν επιθυμούμε από τα 7 να προωθήσουμε τα 5).


☎️🗺 Οι διαφημίσεις μας με αυτή την επιλογή μπορούν να περιλαμβάνουν τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και μια κάρτα χάρτη κάθε καταστήματος και χρησιμοποιώντας τη γεωγραφική στόχευση μπορούμε να ορίσουμε την περιοχή γύρω από το κάθε κατάστημα για το κοινό που θέλουμε να προσεγγίσουμε.


🏖🏪 Με αυτή την επιλογή μπορούμε ταυτόχρονα να διαφημίζουμε όλα τα καταστήματά μας αλλά το κοινό να βλέπει συγκεκριμένη διαφήμιση που αφορά το κατάστημα στο οποίο τη δεδομένη στιγμή γεωγραφικά βρίσκεται πιο κοντά. π.χ εάν βρίσκομαι στον Πρωταρά για διακοπές, η διαφήμιση που θα μου εμφανιστεί, θα είναι μόνο η διαφήμιση του καταστήματος που βρίσκεται κοντά μου, του καταστήματος του Πρωταρά.

bottom of page