top of page
gooiz λογότυπο, αρχική σελίδα

TOP 10 ταινίες Θρίλερ στο Netflix που αξίζει να δείτε!


TOP 10 ταινίες Θρίλερ στο Netflix που αξίζει να δείτε

🎬📽 Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια η πλατφόρμα του Netflix έχει εισβάλει σε πολλά σπίτια παρέχοντας αμέτρητες επιλογές ταινιών για να μας συντροφεύσουν τα βράδια που δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο να παρακολουθήσουμε στα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης (δηλαδή σχεδόν πάντα…).Παρόλο όμως που υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών σε ταινίες εντούτοις λίγες από αυτές αξίζουν πραγματικά το χρόνο και τη θέασή μας.


👇 Εάν είστε λάτρεις των θρίλερ πιο κάτω μπορείτε να βρείτε τα 10 καλύτερα που αξίζει να δείτε στο Netflix: 👇


🟥 BLACK PHONE

Ο σκηνοθέτης του εξαιρετικά τρομακτικού Sinister, Scott Derrickson, επέστρεψε το 2021 με το Black Phone επιλέγοντας και πάλι στο καστ του τον Ethan Hawke. Σε αντίθεση με το Sinister, που θεωρείται μέχρι και σήμερα η ταινία τρόμου που μπορεί να ανεβάσει στα ύψη τους καρδιακούς παλμούς, το Black Phone κινείται σε πιο ανεκτά πλαίσια για το κοινό έχοντας μόνο ένα Jump Scare καθόλη τη διάρκεια της ταινίας και επενδύοντας κυρίως στο μυστήριο και την σκοτεινή κλειστοφοβική ατμόσφαιρα.


Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1978 όπου σε μια μικρή πόλη της Αμερικής εξαφανίζονται συνεχώς νεαροί έφηβοι με την αστυνομία να μην μπορεί να εντοπίσει τον δράστη. Ένας από τους απαχθέντες θα είναι και μικρός Finney Blake ο οποίος θα μεταφερθεί από τον απαγωγέα σε ένα υπόγειο σκοτεινό δωμάτιο με ένα αποσυνδεδεμένο σπασμένο τηλέφωνο το οποίο θα αρχίσει να χτυπά και να αποτελεί την μοναδική πιθανότητα επιβίωσής του.



🟥 GET OUT

Εξαιρετικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη Jordan Peele που θίγει με πολύ έξυπνο τρόπο τον ρατσισμό εις βάρος των Αφροαμερικανών. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ σεναρίου και ήταν υποψήφια για άλλα τρία.


Υπόθεση: Ο Αφροαμερικανός φωτογράφος Chris αποφασίζει, παρά τις ενστάσεις του κολλητού του, να επισκεφθεί για πρώτη φορά τους γονείς της συντρόφου του Rose στο σπίτι τους στην εξοχή. Η γνωριμία τους θα προκαλέσει περίεργα συναισθήματα στον Chris όπως επίσης και η συμπεριφορά των εργατών της οικογένειας. Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την επιφανή οικογένεια.



🟥 GONE GIRL

Μυστηριώδες θρίλερ που έκανε πάταγο στο Box Office το 2014 κερδίζοντας υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού σε πρωταγωνιστικό ρόλο για την Rosamund Pike. Ο σκηνοθέτης David Fincher, γνωστός για το σπουδαίο all time classic SEVEN καταφέρνει να κερδίσει τον τηλεθεατή από τα πρώτα λεπτά θέασης και να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναλλοίωτο μέχρι το τέλος παρόλο που η ταινία διαρκεί 2,5 ώρες.


Υπόθεση: Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, η Amy Dunne εξαφανίζεται και η εξαφάνισή της προσελκύει τον κόσμο των Media καθιστώντας ως βασικό ύποπτο τον σύζυγό της ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι αθώος.



🟥 SECRET WINDOW

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Johnny Depp που βασίζεται στη νουβέλα του μαιτρ των βιβλίων τρόμου Stephen King.


Υπόθεση: Ο συγγραφέας μυστηρίων Mort Rainey ζει μόνος του σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στην εξοχή, θλιμμένος μετά τον χωρισμό του από τη γυναίκα του που τον είχε απατήσει. Μια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα του ένας αρκετά περίεργος και οξύθυμος άντρας ο οποίος θα ανατρέψει την ήρεμη ζωή του Mort αφού θα τον κατηγορήσει για λογοκλοπή μιας νουβέλας του.



🟥 THE PALE BLUE EYE

Μυστηριώδες θρίλερ εποχής με πρωταγωνιστή τον Christian Bale και βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Louis Bayard.


Υπόθεση: To 1830 o αλκοολικός συνταξιούχος ντετέκτιβ Augustus Landor καλείται να εξιχνιάσει μια σειρά από φόνους που σημειώθηκαν στην στρατιωτική ακαδημία West Point.



🟥 CREEP

Ένα από τα καλύτερα Low Budget ψυχολογικά θρίλερ σε στυλ Found Footage, με σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας εάν αποφάσιζε να απαντήσει θετικά σε μια αγγελία εργασίας.


Υπόθεση: Ο κάμεραμαν Άαρον απαντά θετικά σε μια αγγελία εργασίας και επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι του πελάτη για να τον βιντεογραφήσει. Ο πελάτης είναι ένας πολύ ευγενικός άντρας που πάσχει από καρκίνο τελευταίου σταδίου και επιθυμεί να βιντεοσκοπήσει τις τελευταίες του στιγμές για να τις αφήσει ως παρακαταθήκη στον αγέννητο γιο του. Τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν όμως να παίρνουν μια πολύ διαφορετική τροπή...



🟥 WATCHER

Συμπαθητικό ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Maika Monroe, γνωστή από το It Follows.


Υπόθεση: Η Jules μετακομίζει με τον σύζυγό της στο Βουκουρέστι σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα. Αμέσως μετά την άφιξή της θα παρατηρήσει πως ένας άνδρας από την απέναντι πολυκατοικία την παρακολουθεί συνεχώς. Είναι όντως έτσι ή μήπως η μοναξιά αρχίζει να την ωθεί στην παράνοια;



🟥 PEARL

Το Pearl αποτελεί το Prequel του θρίλερ του Ti West, X, και εμβαθύνει στη ζωή της Pearl, της ηλικιωμένης Villain της ταινίας. Εάν σας άρεσε το X τότε σίγουρα δεν πρέπει να το χάσετε.


Υπόθεση: Η νεαρή Pearl ζει μαζί με την αυταρχική μητέρα της και τον άρρωστο παράλυτο πατέρα της στο αγρόκτημά τους στο Texas. Ο σύζυγός της είναι στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και η ίδια ονειρεύεται να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του θεάματος. Η πιεστική μητέρα της όμως την πιέζει συνεχώς να σταματήσει να ονειροπολεί και να επικεντρωθεί στην φροντίδα του πατέρα της και των ζώων της φάρμας τους. Η ασφυχτική καταπίεση όμως που αρχίζει να νιώθει η Pearl θα την οδηγήσει στα άκρα.



🟥 FRACTURED

Ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Sam Worthington,γνωστό από το Avatar, που κρατά τον τηλεθεατή σε αγωνία μέχρι το τέλος αν και οι εξοικειωμένοι με παρόμοιο στυλ ταινιών ίσως προβλέψουν το twist από πολύ νωρίς.


Υπόθεση: O Ray βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί με την οικογένειά του και επιστρέφουν στο σπίτι μετά από γεύμα στα πεθερικά του.


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σταματούν σε ένα βενζινάδικο όπου η μικρή κόρη του θα χτυπήσει και θα αναγκαστούν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί όμως η γυναίκα και η κόρη του θα εξαφανιστούν και ο Ray θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τις βρει.



🟥 I CAME BY

Αξιόλογο θρίλερ Βρετανικής παραγωγής με πρωταγωνιστές τον George MacKay και τον Hugh Bonneville. Ο Stephen King πρότεινε στους φανς του τη συγκεκριμένη ταινία.


Υπόθεση: Δύο νεαροί graffiti artists συνηθίζουν να εισβάλλουν κρυφά σε σπίτια γνωστών πλούσιων Βρετανών και αφήνουν πάνω στον τοίχο την φράση I came by, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Όταν όμως εισβάλουν στο σπίτι ενός δικαστή τα πράγματα θα πάρουν μια δραματική τροπή θέτοντάς τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Comentários


bottom of page