top of page

Απαραίτητες Προδιαγραφές για ένα Διαδικτυακό Κατάστημα (Eshop)


🛒💸 Για να είναι αποδοτικό για μια επιχείρηση το Online Shop της, θα πρέπει να μπορεί να πείσει το χρήστη να προβεί σε αγορά. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Στην ψηφιακή αγορά δίνουν καθημερινά το παρών τους πολλοί απατεώνες, οι γνωστοί scammers, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κλεψουν χρήματα ή ακόμα και προσωπικά δεδομένα.


🧐❌ Πολλοί πελάτες, πέφτοντας στην παγίδα των scammers, έχουν γίνει αρκετά καχύποπτοι και επιφυλαχτικοί με τις διαδικτυακές αγορές.


👇👇 Στο GOOiZ πιστεύουμε πως για να εμπιστευθεί ένας πελάτης ένα νέο Διαδικτυακό Κατάστημα (Eshop), θα πρέπει κατά τον σχεδιασμό του να εφαρμόζονται κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως:



🔒🔒 HyperText Transfer Protocol Secure:


🔐 Ένα διαδικτυακό κατάστημα θα πρέπει να κρυπτογραφεί τα προσωπικά δεδομένα των πελατών του, έτσι ώστε να αποτρέπει την παραβίασή τους από επιτήδειους χάκερς και να προστατεύει τη φήμη του. Σήμα κατατεθέν για την κρυπτογράφηση δεδομένων και την ασφάλεια των χρηστών είναι το HTTPS δηλαδή Hypertext Transfer Protocol Secure. Ο πελάτης μόλις επισκεφθεί το Eshop θα μπορεί να ελέγξει κατά πόσο στην αρχή των URL της ιστοσελίδας(και ειδικότερα στις σελίδες όπου θα προχωρήσει για πληρωμή προϊόντος) υπάρχει το εικονίδιο της κλειστής κλειδαριάς ή το πρόθεμα https, και εντοπίζοντάς τα θα νιώσει αρκετά ασφαλής ώστε να προχωρήσει σε αγορά.



✍️✍️ Επαγγελματικός Σχεδιασμός:


🖌 Ένα διαδικτυακό κατάστημα θα πρέπει να έχει απλό και κατανοητό σχεδιασμό έτσι ώστε ο μέσος χρήστης να μπορεί εύκολα να προχωρήσει σε αγορά. Μία σοβαρή εταιρεία προσέχει πάντοτε την αισθητική της προσωπικής της ιστοσελίδας και αποφεύγει προχειρότητες όπως ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, κουραστικά χρώματα και κακής ποιότητας φωτογραφίες.



💻⏱ Γρήγορη Πλοήγηση:


⏱ Όλες οι σελίδες ενός Eshop θα πρέπει να φορτώνουν γρήγορα και άμεσα. Εάν η πλοήγηση είναι αργή τότε ο πελάτης θα εγκαταλείψει εκνευρισμένος την ιστοσελίδα σας και κατά πάσα πιθανότητα να μην επιστρέψει ξανά, ακόμη και αν τον ενδιαφέρουν τα προϊόντα σας.



👔👗 Σωστή Κατηγοροποίηση των Προϊόντων:


👟 Τα προϊόντα ενός Eshop θα πρέπει να είναι χωρισμένα στις σωστές κατηγορίες ώστε κάθε πελάτης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει το είδος που τον ενδιαφέρει.



🔒💶 Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής:


💳 Για να εμπνέει εμπιστοσύνη ένα διαδικτυακό κατάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιεί τρόπους πληρωμής που είναι γνωστοί στο κοινό για την ασφάλειά τους. Καλό είναι να αποφεύγονται μεταφορές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή πληρωμές τύπου western union, αφού οι δύο αυτές μέθοδοι είναι το σήμα κατατεθέν των scammers, γεγονός που θα κάνει τους πελάτες σας καχύποπτους.



📦📦 Γρήγορη Πάραδοση Προϊόντων:


📫 Το Eshop θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες του όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και ασφαλές Delivery στο σπίτι. Από την εμπειρία μας έχουμε παρατηρήσει πως οι ιστοσελίδες που έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις είναι αυτές που προσφέρουν επιλογές αποστολής προϊόντων με courier και παράδοση στο σπίτι του πελάτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη μέρα της αγοράς. Η καθυστέρηση της παράδοσης των προϊόντων αφήνει πάντοτε δυσαρεστημένους πελάτες.

bottom of page