top of page

Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιώ όλες τις εικόνες & φωτογραφίες που βρίσκω στο διαδίκτυο;


Γιατι δεν μπορω να χρησιμοποιω ολες τις φωτογραφιες που βρισκω στο διαδικτυο

📷🖼 Με την εδραία ανάπτυξη της τεχνολογίας το διαδίκτυο έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν για εξεύρεση πληροφοριών, ειδήσεων, άρθρων αλλά και εικόνων. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως πολύ λίγες εικόνες του διαδικτύου μπορούν νόμιμα να χρησιμοποιηθούν για προσωπική χρήση ή για σκοπούς διαφήμισης.


🔍 Πριν χρησιμοποιήσετε μια εικόνα που βρήκατε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google θα πρέπει να ελέγξετε τι υποδηλώνουν οι όροι χρήσης και τα πνευματικά δικαιώματα, τα γνωστά Copyrights. Μέσω των Copyrights ο δημιουργός και νόμιμος ιδιοκτήτης της εικόνας σημειώνει κατά πόσον αποδέχεται να χρησιμοποιηθεί από τρίτους η εικόνα του για οποιοδήποτε σκοπό.


👮 Η χρήση εικόνων ή φωτογραφιών χωρίς την έγκριση του νόμιμου δημιουργού και ιδιοκτήτη τους θεωρείται ποινικό αδίκημα και μπορεί να σας ασκηθεί ακόμη και ποινική δίωξη εάν πέσει στην αντίληψή του.


🌐 Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που λειτουργούν ως μια τεράστια βάση δεδομένων φωτογραφιών(stock photos) τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε και να αγοράσετε την άδεια χρήσης του περιεχομένου που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε πχ για την διαφημιστική σας καμπάνια ή την ιστοσελίδα σας.


🤝 Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες προσφέρουν και φωτογραφίες που δεν υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και ο ιδιοκτήτης τους τις προσφέρει για ανοιχτή χρήση στο διαδίκτυο ώστε ο χρήστης να τις χρησιμοποιεί δωρεάν.

bottom of page