top of page

Γιατί να έχω Eshop αφού μπορώ να πουλώ τα προϊόντα μου στα Social Media;

Έγινε ενημέρωση: 18 Μαρ


Γιατι να εχω eshop αφου μπορω να πουλω τα προιοντα μου στα social media

Eshop vs Social Media


📣📢 Η μεγάλη εξέλιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επήλθε την τελευταία πενταετία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε πολλούς τομείς και κυρίως στον διαφημιστικό και αγοραστικό τομέα. Πλέον όλες οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνουν στο σχέδιο μάρκετινγκ τους τη διαφήμιση και προώθησή τους στα social media επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στις καμπάνιες τους σε Facebook, YouTube, Instagram κτλ.


🛒 Εκτός όμως από τη διαφήμιση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να εδραιωθούν και στον τομέα των διαδικτυακών αγορών. Γι'αυτό έχουν πρόσφατα προσθέσει στις πλατφόρμες τους την επιλογή δημιουργίας online shop έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να πωλήσει τα προϊόντα ή υπηρεσίες του χωρίς να χρειάζεται να έχει την προσωπική ecommerce ιστοσελίδα του.

🌐 Και εδώ έγκειται το ερώτημα εάν τελικά χρειάζεται μια επιχείρηση να έχει τη δική της προσωπική ιστοσελίδα από τη στιγμή που μπορεί με ελάχιστο κόστος να δημιουργήσει μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook και να πουλήσει μέσω αυτής το εμπόρευμά της.


❓❓ Γιατί κάποιος επιχειρηματίας να θέλει να επενδύσει στον σχεδιασμό ενός διαδικτυακού καταστήματος και να μην ανοίξει την επιχείρησή του στο Facebook όπου θα μπορεί να τον βλέπει άμεσα και γρήγορα πολύ περισσότερο κοινό;


🟢🔴 Θεωρητικά η πώληση στα social media ακούγεται η ιδανική επιλογή στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς.Έχει αναμφισβήτητα αρκετά θετικά στοιχεία παράλληλα όμως κρύβει και αρκετά αρνητικά.


🔒🛡 Πρώτο και κυριότερο είναι η ασφάλεια των πελατών σας. Με την δική σας προσωπική ιστοσελίδα διαδικτυακών αγορών κατοχυρώνετε την ασφάλεια των συναλλαγών των πελατών σας αφού θα μπορούν να αγοράζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εσείς θα έχετε δημιουργήσει και ορίσει μαζί με τον επαγγελματία προγραμματιστή σας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την ασφάλεια των συναλλαγών των πελάτων σας.


🕵️‍♀️ Πόσες φορές έχετε ακούσει για άτομα που έχουν χάσει τον λογαριασμό τους στο Facebook από hackers; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι το Facebook Shop σας δεν θα χαθεί ανά πάσα στιγμή είτε από μαζικά report από τους ανταγωνιστές σας είτε από κάποια εισβολή ενός επιτήδειου scammer;


📞✅ Στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά σε ποιον θα αποταθείτε για να διορθώσει το πρόβλημα; Είναι ευρέως γνωστό ότι το customer service των social media είναι πιο κάτω και από τον πάτο αφού όσες φορές και να επικοινωνήσετε μαζί τους είτε θα σας απαντήσουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση είτε δεν θα σας απαντήσουν καθόλου. Με τη δική σας προσωπική ιστοσελίδα μπορείτε να αποταθείτε στον προγραμματιστή σας και να διορθώσετε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.


🖌🧲 Ο σχεδιασμός ενός καταστήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πιο οικονομικά, γρήγορα και εύκολα όμως η εμφάνισή του θα μοιάζει με χιλιάδες άλλα. Μια προσωπική ιστοσελίδα θα είναι αποκλειστικά βασισμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας και θα μπορεί πιο έυκολα να πείσει τους χρήστες να σας εμπιστευτούν και να αγοράσουν από εσάς.


🚦💸 Ένα άλλο αρνητικό κριτήριο είναι το γεγονός πως χωρίς το προσωπικό σας domain χάνετε web traffic και την ευκαιρία να κερδίσετε λεφτά από διαφημίσεις. Εάν καταφέρετε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία με ένα μεγάλο πελατολόγιο τότε με το κατάστημα σας φτιαγμένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχετε μηδενικό κέρδος από την επισκεψιμότητά σας.


👫 Επίσης οι πελάτες σας θα είναι μόνο όσοι έχουν λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο θα έχετε το κατάστημά σας. Δεν θα μπορέσετε να επενδύσετε στο SEO σας και το πελατολόγιό σας θα είναι οριοθετημένο μόνο στην συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία θα επιλέξετε να δραστηριοποιηθείτε.


💎 Βάση λοιπόν αυτών των δεδομένων πιστεύουμε πως το ιδανικό σενάριο για μια επιτυχημένη διαδικτυακή επιχείρηση είναι ο συνδυασμός προσωπικής ιστοσελίδας διαδικτυακών αγορών και παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


👇 Θεωρούμε πως αν μια εταιρεία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της και να εδραιωθεί στο αγοραστικό κοινό θα πρέπει να έχει:


1️⃣ Ένα επαγγελματικό προσωπικό Online Shop με το δικό του domain.


2️⃣ Μια επαγγελματική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας θα μπορεί να προωθεί τα προϊόντα και το Online Shop της επιχείρησης χωρίς όμως να προσφέρει συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας των social media.


🛒🔒 Στο GOOiZ δημιουργούμε διαδικτυακά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό στον σχεδιασμό και με πλήρη ασφάλεια στις συναλλαγες και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σας.

📣💰 Παράλληλα αναλαμβάνουμε την αποκλειστική διαχείριση της επαγγελματικής σας σελίδας στο Facebook και Instagram, με τη δυνατότητα δημιουργίας περιεχομένου βασισμένου στην φιλοσοφία και ύφος της επιχείρησής σας, με καθημερινά posts έτσι ώστε να αποκτήσετε οργανικούς fans που θα μετατραπούν σε πιστούς και σταθερούς πελάτες.

bottom of page