top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα ''Nightmare Alley''

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Nightmare alley

🎬 Για τους σινεφίλ προτείνουμε το δραματικό θρίλερ του 2021 ''Nightmare Alley'' του αγαπημένου σκηνοθέτη Guillermo del Toro.


📽 Η ταινία, παρόλο που έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια (2.5 ώρες), καταφέρνει με τη σκοτεινή μυστηριώδη ατμόσφαιρα που τη χαρακτηρίζει και τις απίθανες λήψεις και εικόνες που παρουσιάζει, να συνεπάρει τον θεατή και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του.


⭐️ Το cast αποτελείται από ηχηρά ονόματα όπως ο Willem Dafoe, ο Bradley Cooper, η Cate Blanchett, η Toni Collette, o Ron Perlman, ο Richard Jenkins. To Nightmare Alley ήταν υποψήφιο για 4 βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες Best motion picture of the year, Best achievement in production design, Best achievement in costume design και Best achievement in cinematography.


🎪 Σύμφωνα με την υπόθεση ο Stan εντάσσεται στην ομάδα ενός τσίρκου όπου γνωρίζει ένα ζευγάρι, το μέντιουμ Madame Zeena και τον αλκοολικό σύζυγό της Pete. Ο Pete δούλευε επίσης ως μέντιουμ όμως αποφάσισε να σταματήσει και έχει στην κατοχή του ένα σημειωματάριο με όλα τα κόλπα που συνήθιζε να κάνει ξεγελώντας το κοινό. Ο Stan ζητά από τον Pete να τον διδάξει για να μπορεί να εργαστεί κι εκείνος ως μέντιουμ και αφού αυτός αποδέχεται αρχίζει να του κάνει μαθήματα.


🔮 Μια μέρα ο Pete πεθαίνει από υπερβολική δόση αλκοόλ. Τότε ο Stan αποφασίζει να αφήσει τον θίασο και παίρνοντας μαζί του το σημειωματάριο και την αγαπημένη του Molly ξεκινούν να δουλεύουν ανεβαζοντας παραστάσεις ως μέντιουμ. Η απληστία του όμως και το πάθος του για δόξα και χρήμα θα τον οδηγήσει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.


😎 Καλή Θέαση!!

bottom of page