top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα ''In the Name of the Father''

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


In the name of the father

🧑‍🧓 Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του νεαρού Ιρλανδού Gerry Conlon ο οποίος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση μαζί με τον πατέρα του, μέλη της οικογένειάς του και φίλους του, για ένα έγκλημα που κανείς τους δεν έπραξε.


🏆 Το καστ αποτελείται από τον εξαιρετικό, αγαπημένο ηθοποιό Daniel Day-Lewis, τον Pete Postlethwaite, την Emma Thomson και πολλούς άλλους. Η ταινία ήταν προτεινόμενη για 7 βραβεία Όσκαρ.


📜💂‍♀️ Υπόθεση: O Gerry Conlon, ένας νεαρός Ιρλανδός που μπλέκεται συνεχώς σε προβλήματα με την αστυνομία, μετακομίζει μαζί με ένα φίλο του στο Λονδίνο.


💥 Εκεί, μαζί με άλλα 2 άτομα, βρίσκονται κατηγορούμενοι ως οι υπαίτιοι μιας μεγάλης βομβιστικής επίθεσης χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός. Παρόλο που υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωτότητά τους εντούτοις τους αποδίδεται ποινή φυλάκισης 30 χρόνων.


🧑‍🧓 Μαζί με τον Gerry Conlon ,ο οποίος θεωρήθηκε ο εγκέφαλος της επίθεσης, φυλακίζεται ο πατέρας του και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Τα χρόνια περνούν και ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του προσπαθούν να αποδείξουν μέσω μιας νεαρής δικηγόρου την αθωότητά τους.


😎 Καλή Θέαση!

bottom of page