top of page

Προτείνουμε για αυτή την εβδομάδα 6 αγαπημένες ταινίες

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


αγαπημενες ταινιες

🎄 Επιτέλους Κυριακή, μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης! 🎄


☃️🎅 Διανύοντας την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, σας προτείνουμε 6 από τις αγαπημένες μας ταινίες που διαδραματίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς όμως να έχουν την υπόθεσή τους βασισμένη στα Χριστούγεννα.


🎬 Die Hard (1988)


📽 Η ταινία Action που φιγουράρει πάντα στα forums χριστουγεννιάτικων ταινιών και διχάζει το κοινό κατά πόσον μπορεί να κατηγοροποιηθεί στις χριστουγεννιάτικες ταινίες ή όχι. Το πρώτο Die Hard με τον αγαπημένο Bruce Willis ως κεντρικό ήρωα και τον λατρεμένο Alan Rickman ως villain, είναι για μας αναμφισβήτητα το καλύτερο του franchise.


🧑‍🏢 Υπόθεση: Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκει τον αστυνομικό John McClane στο Λος Άντζελες, εγκλωβισμένο σε έναν ουρανοξίστη που έχει καταληφθεί από τον διαβόητο Γερμανό Τρομοκράτη Hans Bruber και την ομάδα του. Ο McClane θα πρέπει να βρει τρόπο να ειδοποιήσει το FBI και να καταφέρει να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες σώζοντας του όμηρους μέσα στους οποίους είναι και η γυναίκα του Holly.


🎬 Batman Returns (1992)


🎄 Ένα από τα καλύτερα Batman movies με την υπογραφή ενός από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες, του Tim Burton. Αν και η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, η ατμόσφαιρα της ταινίας σε βάζει για τα καλά στο πνέυμα των Χριστουγέννων.


🦇🐧 Στο Batman Returns ο Batman έχει να αντιμετωπίσει τον Πιγκουίνο, ένα παραμορφωμένο ανθρωπόμορφο ον που ζει στους υπονόμους. Ο Πιγκουίνος σε συνεργασία με τον μεγιστάνα Max Shreck θέτουν σε εφαρμόγη ένα σχέδιο: να πείσουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους της Gotham να εκλέξουν τον Πιγκουίνο δήμαρχο και αφού τα καταφέρουν να μετατρέψουν την πόλη σε τόπο του εγκλήματος και της παρανομίας.


🐱 Εκτός από τον Πιγκουίνο ενάντια στον Batman τάσσεται και μια μυστηριώδης γυναίκα με στολή και δεξιότητες γάτας, γνωστή ως Catwoman.


🎬 Charlie and the Chocolate Factory (2005)


📽 Ένα από τα λίγα remake που κατά τη γνώμη μας ξεπερνά το αυθεντικό. Και πάλι με τη σκηνοθετική υπογραφή του Τim Burton, πρόκειται για μια ταινία που μπορούν να δουν μικροί και μεγάλοι. Την παράσταση κλέβει ο αγαπημένος Johnny Depp που υποδύεται τον Willy Wonka.


🍫🎫 Υπόθεση: Ο Willy Wonka είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εργοστασίου σοκολάτας στον κόσμο, που όμως παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια. Μια μέρα ανακοινώνει πως μέσα σε πέντε από τις σοκολάτες που παράγει, γνωστές ως Wonka Bars, κρύβονται 5 εισιτήρια. Αυτοί που θα τα βρουν θα κερδίσουν μια ολοήμερη ξενάγηση στο εργοστάσιο σοκολάτας που θα ανοίξει τις πόρτες του μόνο γι'αυτούς. Μέσα στους τυχερούς είναι και ένα πολύ φτωχό μικρό αγόρι, ο Charlie, που πρόκειται να επισκεφθεί το εργοστάσιο μαζί με τον παππού του, ο οποίος δούλευε παλαιότερα εκεί ως υπάλληλος.


🎬 Edward Scissorhands (1990)


📽 Η τρίτη ταινία στη λίστα με την υπογραφή του Tim Burton. Πάλι με πρωταγωνιστή έναν από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς και επίσης αγαπημένους συνεργάτες του Burton, τον Johnny Depp. O Edward Scissorhands έχει καταφέρει να γίνει ένας cult χαρακτήρας για τους σινεφίλ και η ατμόσφαιρα της ταινίας σε βάζει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα παρόλο που η υπόθεση δεν βασίζεται στα Χριστουγέννα.


✂️🖐 Υπόθεση: Ο Edward Scissorhands είναι η τελευταία ανθρωπόμορφη δημιουργία ενός καλόκαρδου εφευρέτη η οποία όμως δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγο του αιφνίδιου θανάτου του. Γι' αυτό τον λόγο o Edward έχει στη θέση των χεριών του ψαλίδια και λεπίδες. Η πλασιέ καλλυντικών Peg θα λυπηθεί τον Edward και θα τον πάρει μαζί της στο σπίτι της προσφέροντάς του αγάπη και στοργή. Δυστυχώς όμως οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης δεν είναι τόσο καλόκαρδοι όσο η Peg.


🎬 Dead End (2003)


😱 Το Dead End είναι μια ταινία τρόμου που διαδραματίζεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα και πλοκή κρατά τον θεατή σε αγωνία μέχρι το πολύ ανατρεπτικό τέλος. Μέσα στους πρωταγωνιστές είναι και η πολύ γνώριμη παρουσία της Lil Shaye γνωστή στους Horror fans από το Insidious franchise.


🚗🌚 Υπόθεση: Ένα ζευγάρι, ο Frank και η Laura, μαζί με τον γιο, την κόρη, και τον σύντροφο της κόρης τους, οδηγούν την νύχτα της παραμονής Χριστουγέννων για να φθάσουν έγκαιρα στο καθιερωμένο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι που γίνεται στους γονείς της Laura. Η επιλογή του Frank να ακολουθήσει μια καινούρια διαδρομή για να φτάσει πιο γρήγορα θα αποβεί το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.


🎬 Gremlins (1984)


😱😂 Η ταινία του Steven Spielberg που συνδυάζει τον τρόμο με το κωμικό στοιχείο και έκανε πάταγο την εποχή της. Τα τερατάκια Gremlins εδραιώθηκαν ως διάσημοι χαρακτήρες ταινιών και μέχρι σήμερα κυκλοφορούν σε συλλεκτικές φιγούρες.


💧🍗☀️ Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά όταν ο πατέρας του Billy του παίρνει δώρο για τα Χριστούγεννα ένα πολύ χαριτωμένο πλασματάκι που αγόρασε από ένα μαγαζί με αντίκες. O υπεύθυνος του μαγαζιού έχει τονίσει στον πατέρα πως ο Billy θα πρέπει να ακολουθεί πάντα τρεις κανόνες όσον αφορά τη φροντίδα του μικρού πλάσματος: να μην του δίνει νερό, να μην το ταΐζει μετά τα μεσάνυχτα και να μην το βλέπει το φως(ειδικά το φως του ήλιου). Όταν ο Billy παραβαίνει τους κανόνες θα προκληθεί χάος.


🎄 Καλή Θέαση 🎄

bottom of page