top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα -ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


all quiet on the western front movie cover

📖⏳ Πρόκειται για μια πολύ σκληρή δραματική πολεμική ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Erich Maria Remarque. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει ξαναγίνει ταινία το 1930 και έχει αποσπάσει 2 βραβεία Όσκαρ. Είναι όμως από τις λίγες φορές που το remake είναι καλύτερο από το original.


🎬🎥 Ο Γερμανός σκηνοθέτης του ‘’All Quiet on the Western Front’’, Edward Berger, καταφέρνει να μεταφέρει στο θεατή την απίστευτη φρίκη και βαναυσότητα του πολέμου. Αποτυπώνει επίσης το πόσο μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου η ανάγκη για επιβίωση στα ματωμένα πολεμικά μέτωπα. Παράλληλα επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες σε φορείς όπως το σχολείο που ωραιοποιούν στα μάτια των νέων την σκληρή πραγματικότητα των πολέμων, δίνοντάς τους την αίσθηση πως εάν λάβουν μέρος σε μια πολεμική διαμάχη θα αποκτήσουν δόξα, υπερηφάνεια και εθνική καταξίωση.


👨‍🏫🪖 Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται το 1917 και επικεντρώνεται σε μια παρέα εφήβων οι οποίοι επηρεασμένοι από τους πύρινους λόγους των δασκάλων τους στο σχολείο, αποφασίζουν να καταταχτούν εθελοντικά στον γερμανικό στρατό και να πολεμήσουν στο Δυτικό μέτωπο.


🩸💀 Φτάνοντας όμως στον προορισμό τους ο πατριωτικός ενθουσιασμός τους και τα αισθήματα ελπίδας και περηφάνειας, αρχίζουν να εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνει ο φόβος, η απόγνωση και η εξαθλίωση.


🏆 Η ταινία κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ.


🖥 Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Netflix.


😎 Καλή Θέαση.

bottom of page