top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα ''Grave of the Fireflies''

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Grave of the fireflies

🎬 Για τους Σινεφίλ προτείνουμε το anime του 1988 ''Grave of the Fireflies''.


😢 Το ''Grave of the Fireflies'' είναι ένα ιαπωνικό animation(anime) το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και βασίζεται στην αυτοβιογραφία του συγγραφέα Akiyuki Nosaka. Για μας είναι το καλύτερο animation όλων των εποχών και από τα λίγα που κατάφεραν να μας επηρεάσουν συναισθηματικά.


💥 Η υπόθεση επικεντρώνεται σε δύο αδέρφια, τον δεκατετράχρονο Seita και την τετράχρονη Setsuko που ζουν στο Kobe της Ιαπωνίας στα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μετά από αμερικανικούς βομβαρδισμούς τα δύο παιδιά μένουν ορφανά και πασχίζουν να βρουν τρόπο να επιβιώσουν μέσα στο χάος που έφερε ο πόλεμος.


💣🧸 Το ''Grave of the Fireflies'' δείχνει ξεκάθαρα και πολύ ωμά το τραγικό αντίκτυπο ενός πολέμου σε αμάχους και παιδιά αλλά και στην ίδια τη φύση. Επίσης παρουσιάζει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο ο χαρακτήρας και η ευαισθησία κάποιων ανθρώπων όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη ζωή τους.


😭 Το συγκεκριμένο anime είναι απίστευτα καταθλιπτικό και σίγουρα δεν θα σας ανεβάσει τη διάθεση όμως είναι αναμφισβήτητα μια ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.


👁 Καλή Θέαση!!

bottom of page