top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα ''Silenced''

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Silenced

❌ Το ''Silenced'' είναι βασιμένο σε αληθινά γεγονότα τα οποία συνέβησαν τις αρχές του 2000 σε ένα σχολείο για παιδιά με προβλήματα ακοής στην Κορέα. Ο διευθυντής και μερικοί από τους δασκάλους κακοποιούσαν σεξουαλικά και σωματικά τα παιδιά για περίοδο 5 χρόνων και παρόλο που καταγγέλθηκαν, το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον τους ποινές χάδι.


👨‍⚖️⚖️ Μετά την κυκλοφορία της ταινίας το 2011 ο λαός της Κορέας εξοργίστηκε και ανάγκασε με συνεχόμενες διαδηλώσεις την πολιτεία να επαναξετάσει την υπόθεση και να οδηγήσει ξανά στο εδώλιο τους ενόχους επιβάλλοντάς τους πιο σκληρές ποινές. Επίσης άλλαξε ο νόμος που αφορούσε την παιδική κακοποίηση και θεσπίστηκε νομοθεσία που επιβάλλει στους ενόχους δια βίου ποινή φυλάκισης και απαγόρευση παραγραφής ενός τέτοιου αδικήματος.


👨‍🏫👧 Η υπόθεση στο ''Silcenced'' λοιπόν επικεντρώνεται στον δάσκαλο τέχνης Kang In-ho ο οποίος ζει μαζί με την μικρή του κόρη που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η γυναίκα του αυτοκτόνησε ένα χρόνο πριν και η μητέρα του τον βοηθά όσο μπορεί στην ανατροφή και φροντίδα τoυ παιδιού.


🏫🌑 Όταν ο Kang In-ho διορίζεται σε ένα σχολείο με κωφά παιδιά παρόλο που είναι πολύ πρόσχαρος και στοργικός απέναντί τους, παρατηρεί ότι αυτά είναι απόμακρα και φοβισμένα. Μετά από πολλές προσπάθειες να τα προσεγγίσει τελικά μαθαίνει την σοκαριστική αλήθεια: τα παιδιά κακοποιούνται συστηματικά από την διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια.


⭐️ Τον ρόλο του δασκάλου παίζει ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Gon Yoo, γνωστός στο κοινό από το ''Train to Busan'' και το ''Squid Game''.


🔞 Η ταινία περιέχει πολύ σκληρές σκηνές κακοποίησης και είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

bottom of page