top of page

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ 2023


Παγκοσμια Ημερα Αδεσποτων Ζωων

🐶🦊 Από το 2010 η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα παρακινώντας την να νοιαστεί επιτέλους για τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που ζουν σε δυσμενείς συνθήκες σε όλες τις περιοχές του κόσμου.


🚗🏞 Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν πως τα περισσότερα αδέσποτα ζώα είχαν προηγουμένως ιδιοκτήτες οι οποίοι τα εγκατέλειψαν στο δρόμο χωρίς να ενδιαφερθούν για τη μελλοντική τους επιβίωση.


📦🐱 Η εγκατάλειψη κατοικίδιων ζώων παρατηρείται δυστυχώς σε τεράστιο βαθμό και στη δική μας χώρα. Για πολλούς θεωρείται συνηθισμένο φαινόμενο για παράδειγμα να αφήνουν σε πάρκα, δρόμους ή σκουπιδοτενεκέδες, κουτιά ή ακόμα και σακούλια με νεογέννητα γατάκια χρησιμοποιώντας δικαιολογίες και κυπριακές φράσεις όπως: ένα γεμώσουμε κάττους, οι κάττοι εν εφτάψυχοι, κάποιος ένα τους έβρει να τους σάσει και πολλά άλλα ανήκουστα.


💰⚖️ Ελπίζουμε σύντομα να ψηφιστούν νόμοι με πολύ αυστηρές ποινές έτσι ώστε να αποτρέπουν οποιονδήποτε θελήσει να εγκαταλείψει το κατοικίδιό του όπως επίσης και νομοσχέδια με πολύ χαμηλές ή και επιχορηγημένες τιμές στις μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων.


🐾 Ας ελπίσουμε πως με συγκεκριμένα μέτρα και προσπάθεια από όλους μας κάποτε θα πάψει να υφίσταται η Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων Ζώων αφού δεν θα υπάρχουν πλέον αδέσποτα.


🌼 Ουτοπικό αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

bottom of page