top of page

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αυτό το μήνυμα στο Facebook είναι Απάτη


μήνυμα στο facebook που είναι απάτη

🆘Τον τελευταίο μήνα ένα συγκεκριμένο μήνυμα με αποστολέα το Metα Business Support εμφανίζεται συνεχώς στα προσωπικά μηνύματα της σελίδας μας στο Facebook. Το μήνυμα μας ενημερώνει πως η σελίδα μας θα διαγραφεί εντελώς από το Facebook λόγω του ότι έχει γίνει Report και έχουμε μόνο 24 ώρες να πατήσουμε στον σύνδεσμο (link) που μας επισυνάπτεται έτσι ώστε να συμπληρώσουμε τους κωδικούς του λογαριασμού μας και να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση.🆘


👹Πρόκειται αναμφισβήτητα για απάτη και ο μόνος λόγος που αποστέλνεται στις σελίδες το συγκεκριμένο μήνυμα είναι για να καταφέρουν οι Scammers να κλέψουν όσες πιο πολλές επιχειρηματικές Facebook σελίδες μπορούν.


🐟Η μέθοδος αυτή ονομάζεται Phishing και πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι ο hacker προσπαθεί μέσω δολώματος να ψαρέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Το δόλωμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μήνυμα που λαμβάνει ο κάτοχος της σελίδας στο Facebook και ακολούθως ο σύνδεσμος (link) στον οποίο παραπέμπεται ο χρήστης για να συμπληρώσει τους κωδικούς του.


👇👇Οι λόγοι που ένας Scammer θέλει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μιας σελίδας στο Facebook είναι πολλοί όπως για παράδειγμα:


🔺Για να προωθήσει δικές του ιστοσελίδες στους Followers της σελίδας και να κερδίσει traffic.


🔺Για να στείλει προσωπικά μηνύματα στους Followers της σελίδας και να τους προτρέψει να πατήσουν σε συγκεκριμένα links ώστε να κλέψει τα προσωπικά τους στοιχεία.


🔺Για να πλήξει τη φήμη της εταιρείας στην οποία ανήκει η σελίδα.


🔺Για να στείλει ιούς και να μολύνει τις συσκευές των Followers της σελίδας έτσι ώστε να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα και χρήματα.


🔺Για να ζητήσει ''λύτρα'' από τον κάτοχο της σελίδας έτσι ώστε να του τη δώσει πίσω (κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αφού απλά θα αποσπάσει τα χρήματα και θα εξαφανιστεί).


✅Για να προστατέψετε τη σελίδα σας στο Facebook και τα προσωπικά σας δεδομένα να θυμάστε να ακολουθείτε πάντα έναν κανόνα: Μην συμπληρώνετε ποτέ τα στοιχεία λογαριασμού σας σε οποιοδήποτε σύνδεσμο βρίσκεται εκτός της επίσημης ιστοσελίδας του Facebook.


⌛️Επίσης να θυμάστε πάντα πως σήμα κατατεθέν των scammers είναι να πιέζουν τα υποψήφια θύματά τους να προβούν άμεσα σε αυτό που τους ζητούν λέγοντας τους ότι έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους(συνήθως 24 ώρες). Όταν βλέπετε φράσεις του τύπου: ''Eαν δεν επιβεβαιώσετε σε λίγες ώρες τον λογαριασμό σας τότε θα τον χάσετε για πάντα'' θεωρείστε δεδομένο ότι πρόκειται για scam και αγνοήστε εντελώς το μήνυμα.

bottom of page