top of page

🆘 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ EMAIL ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ 🆘



EMAIL ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΤΗ

📧👮 Τις τελευταίες ώρες ενημερωθήκαμε από πολλά άτομα πως στα προσωπικά τους ηλεκτρονικά ταχυδρομεία παραλαμβάνουν ένα ύποπτο Email με αποστολέα την Αστυνομία Κύπρου. Το Email προτρέπει τον παραλήπτη να ανοίξει το αρχείο Pdf που βρίσκεται στα συνημμένα το οποίο αφορά δικαστική κλήση που έχει εκδοθεί στο όνομά του.


👺 Αρχικά βλέποντας τη διεύθυνση παραλήπτη η οποία είναι cypruspolice.gov.cy@gmail.com βλέπουμε κατευθείαν το πρώτο στοιχείο που υποδεικνύει ότι πρόκειται για απάτη. Ενώ ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την Αστυνομία Κύπρου η διεύθυνση τελειώνει σε gmail.com δηλαδή σε έναν από τους γνωστούς δωρεάν παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι ένα επαγγελματικό προσωπικό Email Domain.


🧐 Εμείς λόγω εμπειρίας κατεβάσαμε το αρχείο Pdf (μπορείτε να το δείτε στις εικόνες πιο κάτω). Προκειται για ένα έγγραφο με τα λογότυπα της κυπριακής και ελληνικής αστυνομίας αλλά και τα ονόματα του υπαρχηγού της κυπριακης αστυνομίας, του υφυπουργού δικαιοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης και του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.


📄 Το έγγραφο με επικτακτικό και εκβιαστικό ύφος μας ενημερώνει ότι κατηγορούμαστε για διάφορα εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως και μας προτρέπει να απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση η αστυνομία θα προβεί στη σύλληψη και άμεση φυλάκισή μας.


⏳Και πάλι εδώ εντοπίζουμε ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό ενός Scam Email που είναι η οριοθέτηση ενός χρονικού περιθωρίου μέσα στο οποίο ο παραλήπτης πρέπει να δράσει άμεσα και να ακολουθήσει τις οδηγίες που του επισημαίνονται. Με αυτό τον τρόπο ο Scammer προσπαθεί να πανικοβάλει τον χρήστη και να τον παρασύρει στο να ενεργήσει χωρίς να το καλοσκεφθεί αποσπώντας έτσι είτε τα προσωπικά του δεδομένα είτε χρήματα.


🔤 Επίσης μια σοβαρή υπηρεσία θα αποστείλει Email με προσεγμένο περιεχόμενο χωρίς λάθη στην ορθογραφία και τη σύνταξη.


👇👇 Εμείς απαντήσαμε στο Email προσποιούμενοι ότι φοβηθήκαμε και ρωτήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη σύλληψη. Τότε πήραμε την απάντηση που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω. ₿ Μας ενημέρωσαν λοιπόν πως εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη σύλληψη αλλά και τη δημοσιοποίηση του ονόματός μας θα πρέπει να πληρώσουμε ένα πρόστιμο αξίας 5800 ευρώ. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών σε Bitcoin σε λογαριασμό που μας έχουν στείλει.


💸 Άρα σκοπός των Scammers στη δεδομένη υπόθεση είναι να αποσπάσουν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από πανικοβλημένους πωλήτες που μπορεί να τους πιστέψουν.


🚫 Προτρέπουμε όλους τους χρήστες όποτε παραλαμβάνουν ύποπτα Email στον προσωπικό τους λογαριασμό, τα οποία έχουν στα συνημμένα οποιοδήποτε αρχείο, να μην μπαίνουν ποτέ στον πειρασμό να το ανοίξουν ή να το κατεβάσουν στον υπολογιστή ή το κινητό τους γιατί είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό.


📞 Εάν το Email ισχυρίζεται ότι έρχεται από κάποιο σοβαρό οργανισμό ή υπηρεσία και έχετε αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τα επίσημα νούμερα του οργανισμού και να ρωτήσετε έαν όντως σας έχουν αποστείλει το συγκεκριμένο μήνυμα.






Ετικέτες:

bottom of page