top of page

Προτεινόμενη ταινία για αυτή την εβδομάδα ''Pan's Labyrinth''

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Pan's labyrinth

🎥✍️ Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Guillermo Del Toro και κατά τη γνώμη μας πρόκειται για την καλύτερη ταινία της καριέρας του. To ''Pan's Labyrinth'' είναι πολύ ξεχωριστό αφού καταφέρνει να συνδυάσει ρεαλιστικές, σκληρές σκηνές πολέμου με παραμυθένια ατμόσφαιρα και μυθικά στοιχεία.


🏆 Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα αλληγορικό παραμύθι για ενήλικες με αμέτρητα νοήματα. Την χρονιά που κυκλοφόρησε ήταν προτεινόμενο για 6 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τα 3.


📽 Μέσα από το ''Pan's Labyrinth'' o Del Toro θέλει να τονίσει πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο να μην υπακούει πάντα σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία και να ξέρει να στέκεται απέναντι σε ανήθικες και φασιστικές πρακτικές αγνοώντας το προσωπικό του συμφέρον και τις οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες.


📜🪖 Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην Ισπανία του 1944, 5 χρόνια μετά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Ένα δεκάχρονο κορίτσι, η Οφέλια, μετακομίζει μαζί με την εγκυμονούσα μητέρα της στο σπίτι του πατριού της, του αδίσταχτου λοχαγού Vidal. Εκεί η Οφέλια θα ανακαλύψει έναν λαβύρινθο και αφού μπει μέσα θα συναντήσει ένα μυθικό πλάσμα το Faun.


👸🍇 To Faun θα της πει πως είναι η μετενσάρκωση της χαμένης πριγκίπισσας του κάτω κόσμου και θα της αναθέσει 3 αποστολές. Εάν καταφέρει να τις εκτελέσει τότε θα ξαναποκτήσει την αθανασία της και θα επιστρέψει πίσω στο βασίλειό της.


😎 Καλή Θέαση!

bottom of page