top of page

Πώς εντοπίζουμε ένα Ψεύτικο Προφίλ στο Facebook

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Πως εντοπιζουμε ενα Ψευτικο Προφιλ στο Facebook

🌐🤝 Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να σας κάνει Add στο Facebook ένα άτομο το οποίο δεν γνωρίζετε προσωπικά. Αφού αποδεχτείτε το Request του είναι επίσης πολύ συχνό φαινόμενο να αρχίζει να σας προσεγγίζει μέσω μηνυμάτων. Το προφίλ του μπορεί να σας φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και να θέλετε κι εσείς να προβείτε σε μια νέα γνωριμία εάν είστε ελεύθερος/η.


👺❓ Είστε όμως σίγουροι πως το συγκεκριμένο άτομο σας έδωσε τα αληθινά του στοιχεία ή μήπως πρόκειται για ψεύτικο προφίλ; Υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσετε και να εξακριβώσετε εάν προσπαθεί να σας εξαπατήσει;


🔎🔦 Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος τρόπος αποκάλυψης ενός ψεύτικου προφίλ. Η μόνη σας επιλογή είναι να κάνετε για λίγο τον ντετέκτιβ και να ψάξετε για ορισμένα σημάδια στο προφίλ του ατόμου τα οποία θεωρούνται πολύ ύποπτα και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υποδεικνύουν πως ένα προφίλ είναι ψεύτικο.


👇👇 Πιο κάτω μπορείτε δείτε μερικά από αυτά τα σημάδια που υποδεικνύουν ένα προφίλ ότι είναι ψεύτικο:


🕵️‍♀️ Google Image Search


🔎 Κάντε Download στον υπολογιστή σας μια από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιεί το ύποπτο προφίλ και απεικονίζεται το πρόσωπό του. Επισκεφθείτε το Google Images πατώντας εδώ https://www.google.com.cy/imghp?hl=en&ogbl. Πατήστε το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής, επιλέξτε το Upload an image και ανεβάστε τη φωτογραφία που αποθηκεύσατε. Μόλις τελειώσει το ανέβασμα θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της έρευνας και θα δείτε κατά πόσον η συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποιείται και από άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο πράγμα που υποδεικνύει ότι το προφίλ είναι ψεύτικο.


🕵️‍♀️ Comments


🔎 Κοιτάξτε όλες τις φωτογραφίες που χρησιμοποιεί το άτομο στο προφίλ του και δείτε τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε φωτογραφία. Εάν τα σχόλια είναι όλα γενικού περιεχομένου, σύντομα και χωρίς οικειότητα τότε αυτό είναι πολύ ύποπτο. Για παράδειγμα ένα υπαρκτό άτομο που διατηρεί προφίλ στο Facebook σίγουρα θα έχει έστω ένα φίλο ή συγγενή που θα σχολιάσει κάτω από μια φωτογραφία του και θα μπει σε ένα μικρό διάλογο μαζί του.


🕵️‍♀️ Λίστα Φίλων


🔎 Ερευνήστε εάν η λίστα φίλων του ύποπτου προφίλ αποτελείται από άλλα ύποπτα προφίλ τα οποία προέρχονται από διάφορες χώρες και εθνικότητες. Επίσης προσέξτε εάν υπάρχουν άτομα στo Friend List του με το ίδιο επίθετο. Τα υπαρκτά προφίλ όλο και κάποιο συγγενή τους θα έχουν μέσα στους φίλους τους.


🕵️‍♀️ Tagged Φωτογραφίες


🔎 Ελέγξτε εάν στο προφίλ του ατόμου υπάρχουν φωτογραφίες με άλλα άτομα μέσα και προσέξτε εάν αυτά τα άτομα είναι Tagged. Εάν δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο Tagged στις φωτογραφίες του προφίλ τότε αυτό είναι πολύ ύποπτο.


🕵️‍♀️ Google Search


🔎 Κάντε το όνομα του προφίλ Search στο Google και δείτε εάν διατηρεί και άλλα Social Media accounts. Ελέγξτε επίσης εάν τα αποτέλεσματα του Google επιβεβαιώνουν πληροφορίες που μπορεί να σας είπε. Εάν για παράδειγμα σας έκανε Add κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι πλαστικός χειρουργός ερευνήστε στο Google το όνομά του μαζί με τις λέξεις πλαστικός χειρουργός. Εάν τα αποτελέσματα είναι κενά τότε η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.


🕵️‍♀️ Too Good to be True


🔎 Συνήθως τα ψεύτικα προφίλ ισχυρίζονται ότι έχουν φοβερές σπουδές, διατηρούν επαγγέλματα με πολύ υψηλό εισόδημα και μοιάζουν με μοντέλα του Armani αν είναι άντρες και της Victoria's Secret αν είναι γυναίκες. Εάν βλέπετε και ακούτε από τον ίδιο πληροφορίες οι οποίες μοιάζουν πολύ εμφάνταστες και πολύ καλές για να είναι αληθινές το πιο πιθανό είναι πως όντως δεν είναι...

Ετικέτες:

bottom of page