top of page

Πώς κατεβάζω το QR Code του Safe Pass στο Samsung Android κινητό μου;


Πως κατεβαζω το QR Code του Safe Pass στο Samsung Android κινητο μου;

📲🦠 Για να κατεβάσετε το Safe Pass σας σε μορφή QR Code στο κινητό σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πιο κάτω βήματα:


📌 Μπείτε από το Browser του κινητού σας στη διεύθυνση https://www.eudcc.gov.cy


📌 Πατήστε στο κουμπί που λέει ''Ξεκινήστε εδώ''.


📌 Πατήστε στον κύκλο που είναι δίπλα από το πιστοποιητικό που έχετε στην κατοχή σας και ακολούθως πατήστε το κουμπί που λέει ''Συνέχεια''.


📌 Γράψτε στον αριθμό εγγράφου ταυτοποίησης τον αριθμό ταυτότητάς σας. Πιο κάτω γράψτε την ημερομηνία γέννησής σας διαχωρίζοντας ημερομηνία, μήνα και χρονολογία με το σύμβολο /. Για παράδειγμα εάν γεννηθήκατε στις 12 Μαρτίου 1988 θα γράψετε 12/03/1988.


📌 Πατήστε το κουμπί Υποβολή.


📌 Θα έρθει στο κινητό που έχετε καταχωρημένο στο πιστοποιητικό σας, ένα sms με έναν εξαψήφιο αριθμό. Καταχωρήστε τον αριθμό αυτό εκεί που γράφει ''Υποβολή OTP''.


📌 Πατήστε το κουμπί ''Υποβολή OTP''.


📌 Στην καινούρια σελίδα που θα ανοίξει στο κινητό σας θα δείτε το πιστοποιητικό σας σε μορφή QR Code και από πάνω τις επιλογές λήψη, αποστολή και έκδοση νέου πιστοποιητικού. Για να αποθηκεύσετε το πιστοποιητικό στην συσκευή σας πατήστε το κουμπί ''Λήψη''.


📌 Θα ανοίξει ένα αρχείο σε μορφή PDF όπου θα δείτε το πιστοποιητικό σας το οποίο είναι πλέον αποθηκευμένο στο κινητό σας στο folder ''Downloads''.


📌 Για να το βρίσκετε θα πρέπει να μπαίνετε στην επιφάνεια εργασίας του κινητού σας και να επιλέγετε την εφαρμογή με το όνομα Samsung. Ακολούθως θα πατήσετε στο My Files και μετά στο Downloads. Εκεί θα βρείτε το πιστοποιητικό σας και πατώντας το θα ανοίξει.


💡⏳👇 Εάν θέλετε να το βρίσκετε πιο εύκολα και άμεσα αποθηκεύοντας το στο Home Screen του κινητού σας τότε ακολουθήστε τα πιο κάτω βήματα:

📍 Μπείτε στην επιφάνεια εργασίας του κινητού σας και επιλέξτε την εφαρμογή με όνομα Samsung. Ακολούθως πατήστε στο My Files και μετά στο Downloads.


📍 Πατήστε τις 3 κάθετες τελείες που θα δείτε πάνω δεξιά της οθόνης.


📍 Πατήστε την επιλογή ''Edit''.


📍 Πατήστε τον μικρό κύκλο που βρίσκεται αριστερά από το πιστοποιητικό σας.


📍 Πατήστε τις 3 κάθετες τελείες που θα δείτε δεξιά-πάνω ή δεξιά-κάτω της οθόνης.


📍 Σε ορισμένα κινητά θα βγει η επιλογή ''Αdd to Home screen'' την οποία και θα πρέπει να διαλέξετε.


📍 Σε άλλα κινητά θα σας δοθεί η επιλογή ''Add shortcut'' την οποία και θα επιλέξετε και μέτα η επιλογή ''Ηome screen'' που επίσης θα επιλέξετε. Ακολούθως θα εμφανιστεί αυτό: ''Add to Home Screen?'' και θα πατήσετε την επιλογή ''Αdd''.


📍 Το πιστοποιητικό σας θα είναι αποθηκευμένο στο Home Screen του κινητού σας.


🟢 Όταν θα χρειαστεί να δείξετε για έλεγχο το πιστοποιητικό σας μεγαλώστε το QR Code έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το σκανάρισμα, χωρίς όμως το μέγεθός του να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη του κινητού σας.


🔵 Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος δεν μπορεί να σκανάρει το QR Code σας αυξήστε την φωτεινότητα του κινητού σας.

bottom of page