top of page

Πώς να διαλέξω τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα μου;

Πώς να διαλέξω τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα μου;

🌐💻 Η συνεχόμενη ανάπτυξη του τομέα της πληροφορικής έχει επηρεάσει πολύ θετικά τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ένας καλός προγραμματιστής μπορεί πλέον να δημιουργήσει ιστοσελίδες χωρίς όρια και φραγμούς στον προγραμματισμό τους και την εμφάνισή τους.


✍️💰 Η ιστοσελίδα είναι ο καθρέφτης μιας επιχείρησης και ένα από τα πιο σημαντικά μέσα προσέγγισης καινούριων πελατών. Ένας εντυπωσιακός και καινοτόμος σχεδιασμός θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα βοηθήσει την εκάστοτε επιχείρηση να ξεχωρίσει από το πλήθος.


🎨 Αναμφισβήτητα η επιλογή του χρώματος μιας ιστοσελίδας είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία σχεδιασμού της.


👇👇 Οι πιο κάτω κατευθυντήριες οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα καταλληλότερα χρώματα για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας:


🟠 Εάν έχετε λογότυπο προτιμήστε τα χρώματα της ιστοσελίδας σας να βασίζονται στις ίδιες αποχρώσεις με αυτό. Μην αποκλίνετε πολύ από την παλέτα χρωμάτων του λογότυπού σας για να βοηθήσετε τον επισκέπτη να αποτυπώσει στη μνήμη του το Brand Name σας.


🟡 Επιλέξετε χρώματα ανάλογα με το φάσμα εργασιών της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα ένα κατάστημα παιχνιδιών θα πρέπει να έχει έντονα φωτεινά και παιχνιδιάρικα χρώματα όπως το μπλε, κόκκινο, φούξια, κίτρινο, πορτοκαλί. Ένας φούρνος με σπιτικά εδέσματα ταιριάζει περισσότερο με γήινα ζεστά χρώματα που προκαλούν ηρεμία στο μάτι του πελάτη. Ένας φωτογράφος ιδανικό είναι να επιλέξει για βάση της ιστοσελίδας του το μαύρο και το λευκό χρώμα ή το γκρίζο έτσι ώστε να ξεχωρίζουν ακόμα πιο έντονα τα χρώματα των φωτογραφιών του που θα φιλοξενούνται στον ιστοχώρο του.


🔴 Σύμφωνα με μελέτες το κόκκινο χρώμα προκαλεί αισθήματα ενθουσιασμού στον πελάτη και μπορεί ευκολότερα να τον πείσει να αγοράσει προϊόντα από ένα διαδικτυακό κατάστημα.


🟣 Όλα τα χρώματα που θα επιλέξετε για την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Ο τροχός των χρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Τα 3 χρώματα που βρίσκονται δίπλα δίπλα στον τροχό συνδυάζονται τέλεια όπως επίσης και όσα είναι απέναντι το ένα από το άλλο.


🔵 Το χρώμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στον σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι το μπλε. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων το μπλε μεταδίδει στον επισκέπτη αισθήματα εμπιστοσύνης, σιγουριάς και ηρεμίας.


⚪️ Το λευκό χρώμα μεταδίδει αισθήματα αγνότητας και σωστής υγιεινής γι'αυτό χρησιμοποιείται κυρίως ως βασικό χρώμα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων ιατρικών κέντρων και επαγγελματιών υγείας.


Ideal colour for my website

Ετικέτες:

bottom of page