top of page

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια κυκλοφόρησε το Instagram

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Σαν σήμερα  κυκλοφόρησε το Instagram

🕰📷 Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, στις 6 Οκτωβρίου του 2010, κυκλοφόρησε η εφαρμογή του Instagram. Η εφαρμογή αρχικά ήταν συμβατή μόνο με το λειτουργικό σύστημα iOS. Aπό την πρώτη μέρα κυκλοφορίας κατάφερε να αποκτήσει 25 000 εγγραμμένους χρήστες και μέσα σε μόλις δύο μήνες οι εγγεγραμμένοι χρήστες έγιναν 1 εκατομμύριο.


📱📸 Το Instagram δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς προγραμματιστές Kevin Systrom και Mike Krieger με κύριο σκοπό να παρουσιάσουν στο κοινό μια εφαρμογή που να είναι απλή στη χρήση και να επικεντρώνεται στην κοινοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Την ονόμασαν Instagram από τον συνδυασμό λέξεων Instant Camera και Telegram.


💰📈 Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Instagram άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων εταιρειών οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να το αγοράσουν δίνοντας τεράστια ποσά στους ιδιοκτήτες του. Παρόλο που αρνήθηκαν αρχικά να πουλήσουν την εφαρμογή εντούτοις ενέδωσαν τον Απρίλιο του 2012 μετά από την προσφορά μαμούθ αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που πρότεινε η εταιρεία Facebook και από τότε το Instagram της ανήκει.

bottom of page