top of page

Τί είναι η "Cache" και πώς την διαγράφω

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Τι ειναι η "Cache" και πως την διαγραφω

📱💻 Η Cache (γνωστή στα ελληνικά και ως προσωρινή μνήμη) είναι μια συλλογή δεδομένων που υπάρχουν σε ιστοσελίδες ή εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, η οποία αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας ή στον αποθηκευτικό χώρο του κινητού τηλεφώνου μας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ξαναφορτώσουν από την αρχή οι ιστοσελίδες ή εφαρμογές όταν θέλουμε να τις επισκεφούμε ξανά. 🗑 Μπορεί ο στόχος της Cache να είναι η πιο γρήγορη πλοήγηση σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, αρκετές φορές όμως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργικότητα της συσκευής μας. Ενδύκνειται λοιπόν να καθαρίζετε την Cache κάθε ένα μήνα. 🗂 Ο λόγος είναι πως η συσσώρευση αποθηκευμένων δεδομένων μπορεί να γεμίσει τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας με αποτέλεσμα να γίνει πιο αργή.

👇 Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε τα βήματα για να σβήσετε την Cache σας από browsers όπως το Chrome, το Opera, το Safari, το Microsoft Edge και το Android Κινητό σας:

1️⃣ Chrome Ανοίξτε το Browser σας και πατήστε τις τρεις κάθετες τελείες πάνω δεξιά της οθόνης. Επιλέξτε History και πατήστε στο Clear Browsing Data. Στο Time Range επιλέξτε All time, βάλτε νι στο Cached images and files και πατήστε Clear Data. 2️⃣ Opera Ανοίξτε το Browser σας και πατήστε στo Menu μετά History και επιλέξτε Clear browsing data. Στο Time Range επιλέξτε All time, βάλτε νι στο cached images and files και πατήστε Clear Data. 3️⃣ Safari Ανοίξτε το Browser σας και πατήστε στο Safari και ακολούθως Preferences. Επιλέξτε Advanced και Βάλτε νι στο Show Develop menu in menu bar. Στο Menu πατήστε στο Develop και ακολούθως το Empty Caches. 4️⃣ Microsoft Edge Ανοίξτε το Browser σας και πατήστε τις τρεις οριζόντιες τελείες πάνω δεξιά της οθόνης. Επιλέξτε History, πατήστε τις 3 οριζόντιες τελείες στο νέο παράθυρο και επιλέξτε Clear browsing data. Στο Time Range επιλέξτε All time, βάλτε νι στο Cached images and files και πατήστε Clear now. 5️⃣ Android Ανοίξτε το Chrome Browser σας και πατήστε τις τρεις οριζόντιες τελείες πάνω δεξιά της οθόνης. Επιλέξτε History και πατήστε Clear browsing data. Στο Time Range επιλέξτε All time, βάλτε νι στο Cached images and files και πατήστε Clear data.

Ετικέτες:

bottom of page