top of page

Τι είναι ιός υπολογιστή Koobface;

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Τι ειναι ιος υπολογιστη Koobface;

🎅🎄 Την Χριστουγεννιάτικη περίοδο υπάρχει μια πιο έντονη αίσθηση χαράς, ανεμελιάς και χαλαρότητας. Μέσα στο γιορτινό πνεύμα δεν έχουμε διάθεση να σκεφτούμε ότι κάποιοι επιτήδειοι μπορεί να καραδωκούν με στόχο να κλέψουν τα δεδομένα μας ή να καταστρέψουν τις συσκευές μας.


👹👺 Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιορτές είναι η αγαπημένη εποχή των Hackers και των Scammers αφού μπορούν πιο εύκολα να δράσουν ανενόχλητοι κα να προκαλέσουν ζημιές μέσω κακόβουλων λογισμικών.


⚠️ Ένα από τα πιο γνωστά κακόβουλα λογισμικά που δημιουργήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι το Koobface Worm.


🪱🌐 To Koobface Worm εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2008. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό Worm που μόλυνε τους χρήστες είτε μέσω των Social Media είτε μέσω Email, με σκοπό να κλέψει κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά δεδομένα και αριθμούς πιστωτικών καρτών.


📨💬 Η μετάδοση γινόταν ως εξής: Από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, στέλνονταν μηνύματα στους διαδικτυακούς του φίλους και τους προέτρεπαν να επισκεφθούν μια χριστουγεννιάτικη ιστοσελίδα και να κατεβάσουν ένα update του Adobe Flash Player. Όσοι πείθονταν και το κατέβαζαν, μόλυναν τον υπολογιστή τους και τα αρχεία τους με το Worm.


🚫💻 Για τη δική σας ασφάλεια σας συστήνουμε, όχι μόνο τις μέρες των εορτών αλλά πάντοτε, να αποφεύγετε να ανοίγετε και να κατεβάζετε στις συσκευές σας, αρχεία που δεν γνωρίζετε στο 100% ότι έχουν έρθει σε σας από αποστολέα που εμπιστεύεστε.


📩🦠 Επίσης μην ανοίγετε εικονικές χριστουγεννιάτικες κάρτες άγνωστης προέλευσης και μην πατάτε ποτέ σε links που μπορεί να σας σταλούν είτε μέσω email είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλύτερα να είστε υπέρμετρα καχύποπτοι και να προστατεύετε τα αρχεία, τα δεδομένα και τις συσκευές σας παρά να βρεθείτε εξ απροόπτου και να μολυνθείτε από κάποιο δυνατό malware.

Ετικέτες:

bottom of page