top of page

Τι είναι ο Zeus Trojan;

Έγινε ενημέρωση: 18 Μαρ


Τι είναι ο Zeus Trojan;

Zeus Trojan Λογισμικό


🦠👹 Ο Zeus Trojan είναι ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν από τους πιο διαδομένους και επικίνδυνους τρόπους κλοπής προσωπικών δεδομένων. Υπολογίζεται πως μόνο το έτος 2009 είχε μολύνει στην Αμερική γύρω στα 3.9 εκατομμύρια συσκευές.


🕵️‍♀️💸 Κύριο μέλημα του Zeus Trojan είναι η απόσπαση κωδικών πρόσβασης των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών και η αρπαγή μεγάλου ποσού χρημάτων.


📧🌐 Για να μολυνθεί ένας υπολογιστής με το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό θα πρέπει ο χρήστης να ξεγελαστεί και να το κατεβάσει πατώντας σε κάποιον εξωτερικό σύνδεσμο(link) που μπορεί να βρει είτε κατά την επίσκεψή του σε κάποια ιστοσελίδα είτε μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσω προσωπικού email.


🥷💻 Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και με ένα άλλο περίτεχνο τρόπο, μέσω ενός pop up window που θα ισχυρίζεται ότι η συσκευή του χρήστη έχει μολυνθεί από ιό και θα τον προτρέπει να κατεβάσει συγκεκριμένο λογισμικό antivirus.


⬇️🕵️‍♀️ Όταν ο Zeus καταφέρει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί είτε από τον ίδιο τον χρήστη είτε από κάποιο antivirus και έτσι αρχίζει να δρα ανενόχλητος και να συλλέγει προσωπικά δεδομένα.


🆘👉 Η κύρια αντιμετώπιση του Zeus είναι πρωταρχικά η πρόληψη. Οι χρήστες θα πρέπει πάντα να αποφεύγουν να πατούν πάνω σε ύποπτους συνδέσμους ή να κατεβάζουν λογισμικά που δεν προέρχονται από έμπιστες ιστοσελίδες. Επίσης καλό θα είναι να προβαίνετε σε συχνό σκανάρισμα του υπολογιστή σας μέσω κάποιου αξιόπιστου antivirus(εμείς συστήνουμε και χρησιμοποιούμε το Malwarebytes αφού έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί μερικά από τα πιο δύσκολα κακόβουλα λογισμικά).


💪📞 Στο GOOiZ εντοπίζουμε και αφαιρούμε όλα τα είδη Malware γι'αυτό εάν υποπτεύεστε πως ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

bottom of page