top of page

Τι είναι το Bandwidth; Είναι σημαντικό για την Ιστοσελίδα μου;


τι ειναι το bandwidth

🌐⏱ Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας λειτουργικής και αποδοτικής ιστοσελίδας είναι η ταχύτητα φόρτωσης των δεδομένων της. Είναι ευρέως αποδεκτό πως οι χρήστες του διαδικτύου χάνουν πολύ εύκολα την υπομονή τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια αργή ιστοσελίδα και επιλέγουν να την αγνοήσουν και να μην την επισκεφθούν ξανά. Η ταχύτητα με την οποία παρουσιάζονται τα δεδομένα μιας ιστοσελίδας στους επισκέπτες της είναι άρρητα συνδεδεμένη με το μέγεθος του Bandwidth του πακέτου φιλοξενίας της.


↔️ Το Bandwidth είναι ο όγκος των δεδομένων που μεταφέρεται μεταξύ του server φιλοξενίας της ιστοσελίδας και των επισκεπτών της. Ο όγκος των δεδομένων καθορίζεται από το πόσα κείμενα, εικόνες, βίντεο, εφαρμογές κτλ. έχει η ιστοσελίδα κατά τη δημιουργία της.


🟢 Το ιδανικό μέγεθος κάθε μιας Webpage(σελίδας) μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε να μπορεί να φορτώνει άμεσα στην οθόνη του επισκέπτη είναι γύρω στα 2MΒ. Εάν μια απλή ιστοσελίδα αποτελείται από 5 διαφορετικές Webpages(σελίδες) μεγέθους 2MΒ και κάθε μέρα έχει 100 επισκέπτες(δηλαδή 3000 επισκέπτες το μήνα) οι οποίοι ενδέχεται να επισκεφθούν και τις 5 σελίδες της, τότε για να υπολογίσουμε το Bandwidth που χρειάζεται για κάθε μήνα θα πολλαπλασιάσουμε το ενδεικτικό μέγεθος της κάθε σελίδας x τον αριθμό των σελίδων της ιστοσελίδας x τον αριθμό επισκεπτών για κάθε μήνα:2x5x3000=30 000MB. Άρα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρειάζεται 30GB Bandwidth το μήνα έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με τη σωστή ταχύτητα φόρτωσης.


🤬 Όσο άρτια σχεδιασμένη και εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα, εάν καθυστερεί να φορτώσει ή είναι αργή στην πλοήγηση δημιουργεί εκνευρισμό και αίσθηση αναξιοπιστίας στους επισκέπτες της με αποτέλεσμα να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν και να μην γίνονται ποτέ πελάτες της.


⭐️ Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγετε το κατάλληλο μέγεθος Bandwidth έτσι ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας και να προστατέψετε τη φήμη της επιχείρησής σας.


💰 Στο GOOiZ θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο πλάνο φιλοξενίας που θα είναι βασισμένο στα δεδομένα της ιστοσελίδας σας και την προβλεπόμενη επισκεψιμότητά σας έτσι ώστε να έχετε πάντοτε μια γρήγορη ιστοσελίδα που θα εκπέμπει επαγγελματισμό και θα μετατρέπει τους επισκέπτες της σε μελλοντικούς πελάτες.

bottom of page