top of page
gooiz λογότυπο, αρχική σελίδα

Τι είναι το Snipping Tool στα Windows;

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Τι ειναι το snipping tool στα windows gooiz logo icon

✂️✂️ Το Snipping Tool είναι μια εφαρμογή των Windows μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να απομονώσει και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή ένα στιγμιότυπο από την οθόνη του(Screenshot).


💻 Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο της οθόνης σε Fullscreen mode μπορείτε επίσης να το κάνετε πατώντας στο Keyboard σας τα πλήκτρα Ctrl + PrtSc. Η διαφορά της μεθόδου αυτής είναι ότι σας αναγκάζει να αποθηκεύετε πάντα ολόκληρη την οθόνη ενώ με το Snipping Tool υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης σας επιθυμείτε.


🔎 Για να χρησιμοποιήσετε το Snipping Tool πατήστε στο εικονίδιο του Search στο Taskbar του υπολογιστή, γράψτε τις λέξεις Snipping Tool και πατήστε πάνω στην εφαρμογή.


🖌💾 Αφού ανοίξετε την εφαρμογή θα δείτε μια ορθογώνια μπάρα με εργαλεία. Επιλέξτε από το Mode το εργαλείο που σας βολεύει και ακολούθως διαλέξτε στην οθόνη το κομμάτι που επιθυμείτε να αποθηκεύσετε. Θα ανοίξει ένα κανούριο παράθυρο με το Screenshot σας όπου θα έχετε την δυνατότητα να το επεξεργαστείτε ή να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

bottom of page