top of page

9 συμβουλές για την επίτευξη υψηλού σκορ στις μετρήσεις συνάφειας στο Facebook-Ποιοτική διαφήμιση

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Facebook Ads

1. Ποιοτικό περιεχόμενο


Το Facebook θέλει να προσφέρει μια καλή εμπειρία διαφήμισης για τους διαφημιζόμενους και το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι εάν η διαφήμισή σας είναι χαμηλής ποιότητας, πιθανότατα θα εμφανίζεται σε λιγότερα άτομα.


Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ποιότητα των διαφημίσεων σας:


  • Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας γραφικά.

  • Παράλειψη χαμηλής ανάλυσης και θολών εικόνων.

  • Περιορίστε το κείμενο σε γραφικά.

  • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ελέγχου Κειμένου Εικόνας του Facebook για να διασφαλίσετε ότι η εικόνα σας θα περάσει τη δοκιμή.

  • Βελτιστοποίηση για κινητά. Το 88% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook σε κινητά.

2. Επιλέξτε το κατάλληλο Facebook ad format


Υπάρχουν αμέτρητες μορφές διαφημίσεων στο Facebook, και το καθένα είναι προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένες ανάγκες. Ορισμένα format μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικούς στόχους καμπάνιας, οπότε επιλέγοντας το σωστό και βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο αναλόγως συμβάλλουν σίγουρα στη βελτίωση της βαθμολογίας σας.


3. Ενθάρρυνση αλληλεπιδράσεων


Οι θετικές αλληλεπιδράσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την επίτευξη υψηλού βαθμού συνάφειας. Δημιουργήστε μια διαφήμιση με σαφή call-to-action (προτροπή), ώστε το κοινό να γνωρίζει πώς να εμπλέκεται, αν αυτό του αρέσει, σχολιάζει ή κάνει κλικ μέσω της διαφήμισής σας. Όπου είναι απαραίτητο, ρωτήστε μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ένα παρόμοιο σχόλιο ή like.



4. Δοκιμάστε διαφημίσεις με βίντεο


Οι άνθρωποι παραμένουν σε μια ανάρτηση βίντεο πέντε φορές περισσότερο από μια στατική ανάρτηση. Στις ΗΠΑ, το 30% των αγοραστών κινητών τηλεφώνων λένε ότι το βίντεο είναι το καλύτερο μέσο για την ανακάλυψη νέων προϊόντων. Το 48% των Αυστραλών που ερωτήθηκαν από την αναφορά στο Facebook έκαναν μια αγορά μετά την προβολή μιας διαφήμισης βίντεο.



5. Στοχεύστε το σωστό κοινό


Το Facebook επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να στοχεύουν το κοινό με βάση την τοποθεσία, τη συμπεριφορά, τα δημογραφικά στοιχεία, τις συνδέσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα κοινά για να προσεγγίσετε υφιστάμενους πελάτες από τον ιστότοπό σας, την εφαρμογή για κινητά ή από άλλες λίστες πελατών. Επιπλέον το Lookalike Audiences μπορεί να δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με τους υπάρχον πελάτες σας.



6. Κρατήστε τη ''συχνότητα'' των διαφημίσεων στο ελάχιστο


Είναι μια καλή πρακτική να αποφεύγετε να εμφανίζετε στους χρήστες την ίδια διαφήμιση πολλές φορές. Οι χρήστες εάν κουραστούν να βλέπουν συνεχώς τη διαφημίση σας, ενδέχεται να την αποκλείσουν ή να την αποκρύψουν και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μείωσης της συχνότητας των διαφημίσεων.


7. Διαφημίσεις την κατάλληλη στιγμή


Η εκτέλεση διαφημίσεων την κατάλληλη στιγμή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της διαφήμισής σας. Η έρευνα Hootsuite δείχνει ότι ο καλύτερος χρόνος για δημοσίευση στο Facebook είναι μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ. τη Δευτέρα, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα σαββατοκύριακα, μεταξύ 12 μ.μ. και 1 μ.μ. είναι καλύτερο. Το κοινό κάθε διαφημιζόμενου είναι διαφορετικό, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Facebook Analytics για να δείτε πότε το στοχευόμενο κοινό σας είναι περισσότερο αφοσιωμένο.



8. Βελτιστοποιήστε τις καμπάνιες σας


Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη συνάφεια είναι η δοκιμή A / B. Αυτές οι δοκιμές θα παρέχουν μια συνολική εικόνα για το ποιο περιεχόμενο διαφήμισης είναι πιο συναφές και επιτυχημένο με τους πελάτες σας. Δοκιμάστε να εκτελέσετε δύο καμπάνιες που διαθέτουν διαφορετικά δημιουργικά. Ή δοκιμάστε ξεχωριστές καμπάνιες που στοχεύουν διαφορετικά είδη κοινού. Οι πληροφορίες που συλλέγετε από αυτές τις δοκιμές μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε τις μελλοντικές σας καμπάνιες και να έχετε υψηλό σκορ στις μετρήσεις συνάφειας.



9. Παρακολουθήστε τους ανταγωνιστές


Για να κατατάξουμε καλά την ποιότητα, θα πρέπει να εξετάσουμε τον ανταγωνισμό. Οι νεές μετρήσεις συνάφειας του Facebook συγκρίνουν το περιεχόμενό σας με άλλες διαφημίσεις στην ίδια αγορά. Πριν εκτελέσετε μια καμπάνια, επισκεφτείτε τις Σελίδες Facebook του ανταγωνιστή σας και κάντε κλικ στο στοιχείο Πληροφορίες και Διαφημίσεις. Εάν οι διαφημίσεις σας δεν ξεχωρίζουν, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις.




bottom of page