top of page

Facebook Pixel. Τι είναι και πως θα βελτιώσετε με αυτό τις διαφημίσεις σας στα Socia Media

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Facebook Pixel

Θα αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε πετυχημένες διαφημίσεις στο Facebook και Instagram. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που αποδίδουν θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το Facebook pixel.


Το pixel είναι ένα κομμάτι κώδικα javascript που τοποθετείται στις σελίδες του site σας. Μέσω αυτού μπορείτε να μετρήσετε, να βελτιστοποιήσετε και να δημιουργήσετε ένα κοινό (σύνολο ανθρώπων) για τις διαφημίσεις σας στο Facebook. Αυτόν τον κώδικα σας τον παρέχει το Facebook.


Το pixel του Facebook έχει τρεις βασικές λειτουργίες:

  • Να δημιουργηθούν σύνολα από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και να γίνει χρήση του remarketing.

  • Να βελτιστοποιηθούν οι διαφημίσεις σας για να φέρουν πωλήσεις και μετατροπές (δηλαδή να επιτυγχάνονται οι στόχοι που ορίζετε εσείς).

  • Να καταγράφονται οι μετατροπές που ορίζετε (πχ. πωλήσεις κλπ.) και να μπορείτε να δείτε ποιες έγιναν μέσω διαφήμισης.


Αφού εγκαταστήσετε τον κώδικα μετά από κάποιες ώρες θα πρέπει να βλέπετε στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας στις ''Μετρήσεις και αναφορές'' -> ''Διαχείρηση Συμβάτων'' στο ''Όλες οι πηγές δεδομένων'' -> ''Pixel''.


Χρησιμοποιώντας το Pixel στοχεύετε χρήστες που έχουν επισκεφτεί το site σας.


Το Facebook μέσω του pixel «βλέπει» ποιος έχει επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και με τις σωστές ρυθμίσεις μπορείτε να δείξετε τις διαφημίσεις σας σε χρήστες που έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας.

Ετικέτες:

bottom of page