top of page
gooiz λογότυπο, αρχική σελίδα

Παπούτσια με δόνηση θα βοηθούν ανθρώπους με χαμηλή όραση να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Παπούτσια με δόνηση

👟 Η εταιρεία Honda ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νεοσύστατης εταιρείας που ονομάζεται Ashirase, Inc. Η Ashirase θα παράγει ένα σύστημα πλοήγησης εντός των παπουτσιών για να βοηθήσει τα άτομα με χαμηλή όραση να περιηγούνται σε δημόσιους χώρους.


👩‍🦯 Επικεφαλής της Ashirase είναι ο Wataru Chino, ο οποίος σκέφτηκε τη δημιουργία αυτής της νέας συσκευής πλοήγησης αφού η πεθερά του με προβλήματα όρασης σκοτώθηκε ενώ περπατούσε, πέφτοντας κάτω από ένα ανάχωμα.


🔍 Ο Chino λοιπόν xρησιμοποιώντας την εμπειρία του ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης σε εφαρμογές αυτοματοποιημένης οδήγησης, σχεδιάσε αυτή τη νέα συσκευή βοήθειας για άτομα με προβλήματα όρασης.


💡 Η νέα συσκευή, η οποία έχει το ίδιο όνομα με την εταιρεία, έχει δύο κύρια μέρη. Το ένα μέρος χωράει μέσα στο παπούτσι και έχει δονούμενους λοβούς σε όλο το ύφασμα. Το άλλο μέρος βρίσκεται στην κορυφή του παπουτσιού και κρατά κυκλώματα για την εκτέλεση εφαρμογών πλοήγησης και μια μπαταρία για την τροφοδοσία των δονούμενων λοβών.


🌐 Η συσκευή λειτουργεί συνδυάζοντας δεδομένα από το GPS με χάρτες που σχεδιάζουν έναν προορισμό. Καθώς το άτομο περπατά, του δίνεται η εντολή να γυρίσει από κραδασμούς στο αριστερό ή το δεξί παπούτσι ή του λένε να σταματήσει (όπως σε μια διασταύρωση) με κραδασμούς μπροστά και από τα δύο παπούτσια. Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία από τυπικά παπούτσια.


📌 Ο Chino σημειώνει στη σελίδα ανακοίνωσης ότι η συσκευή προορίζεται για άτομα με προβλήματα όρασης και όχι για τυφλούς. Σημειώνει επίσης ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει άλλα οπτικά βοηθήματα. Δεδομένου ότι δε βασίζεται στον ήχο, ο χρήστης μπορεί ακόμα να ακούσει περιβαλλοντικές ενδείξεις, όπως αυτοκίνητα που κορνάρουν ή άτομα που μιλούν.

✅ Η Honda αναμένει η συσκευή αυτη να είναι έτοιμη για το κοινό το 2022.

bottom of page