top of page

Τι είναι το TrueView Video Ad και ποιο το πλεονέκτημα του;

Έγινε ενημέρωση: 14 Απρ 2023


Τι ειναι το TrueView Video Ad και ποιο το πλεονεκτημα του;

📢📽 Το TrueView είναι ένας τύπος διαφήμισης στην πλατφόρμα του YouTube.


👀 Το όνομα ''TrueView'' τα λέει όλα!


😎💶 O διαφημιζόμενος πληρώνει ΜΟΝΟ εάν «προβληθεί πραγματικά» το βίντεο στον χρήστη ή εάν ο χρήστης αλληλεπιδράσει με το βίντεο (π.χ. κάνοντας Click στο Link που εμφανίζεται στο Video ή στο κουμπί ''Call to Action'').


👇👇 Υπάρχουν δύο τύποι διαφημίσεων TrueView και είναι οι εξής:


1️⃣ Οι διαφημίσεις ''In-stream ads''/ ''Σε ροή''


Εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το βίντεο YouTube που παρακολουθεί ο χρήστης. Θεωρούνται “Truly Viewed” "Πραγματικά προβεβλημένα" εάν o χρήστης παρακολουθήσει τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα από το βίντεο (ή ολόκληρο το βίντεο εάν είναι μικρότερο από 30 δευτερόλεπτα) ή κάνει ''Click'' στο Video.

Οι χρήστες έχουν την επιλογή να παρακάμψουν τη διαφήμιση πατώντας ''skip'' στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα από την έναρξή της. Εάν συμβεί αυτό ο διαφημιζόμενος δεν χρεώνεται.



2️⃣ Οι διαφημίσεις ''In Feed Video Ads (Video Discovery Ads)''


Εμφανίζονται με μορφή μιας μικρογραφίας εικόνας / ''thumbnail image'' του Video μας, μαζί με τον τίτλο του και μικρό κείμενο στα:


i) ''Youtube Search Results'' στις πρώτες επιλογές ως σχετικό Video με το search που έχει κάνει ο χρήστης(related search results), ο οποίος θα πρέπει να κάνει ''Click'' στο Τhumbnail image του Video Ad για να αρχίσει το Video να προβάλλεται.


ii) ''Youtube Watch Next'' ως σχετικό Video με αυτό που ήδη βλέπει ο θεατής (το Video μας θα αρχίσει να παίζει εαν ο θεατής κάνει οποιαδήποτε στιγμή ''Click'' στο Τhumbnail image του Video Ad μας).


iii) ''Youtube Mobile Home Page'' στις πρώτες επιλογές όπου ο χρήστης θα πρέπει να κάνει ''Click'' στο Τhumbnail image του Video Ad μας για να αρχίσει το Video να προβάλλεται.


😄😁 Τα πλεονεκτήματα των TrueView Ads πηγάζουν στο γεγονός ότι αφήνουν ευχαριστημένους τόσο τους θεατές όσο και τους διαφημιστές. Από τη μια οι θεατές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν μόνο τις διαφημίσεις που τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο που προβάλλουν, και από την άλλη οι διαφημιστές λαμβάνουν προβολές από το κοινό που βλέποντας τη διαφήμιση είναι πιο πιθανό να προχωρήσει σε αυτό στο οποίο στόχευε αρχικά η διαφήμιση.


▶️💰 Επίσης με τα TrueView Ads χρεωνόμαστε μόνο όταν οι θεατές επιλέξουν να προβάλουν πλήρως τη διαφήμισή μας, να την παρακολουθήσουν για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή να αλληλεπιδράσουν με αυτήν. Έτσι βεβαιωνόμαστε ότι ο προϋπολογισμός μας δαπανάται σε θεατές που ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιεχόμενο της διαφήμισής μας.

Ετικέτες:

bottom of page