top of page

Τι είναι η κυβερνοεπίθεση SQL Injection;

Τι ειναι η κυβερνοεπιθεση SQL injection
Kυβερνοεπίθεση SQL Injection

👺💸 Η κυβερνοεπίθεση είναι η παράνομη παρέμβαση ενός χάκερ στα λειτουργικά συστήματα ιστοσελίδων, υπολογιστών ή δικτύων με σκοπό να κλέψει προσωπικά δεδομένα για κερδοσκοπικούς λόγους, να αποσπάσει χρήματα, να προκαλέσει αναστάτωση ή να πλήξει τη φήμη μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.


🌐🔓 Εάν μια ιστοσελίδα δεν έχει δώσει έμφαση στην απόλυτη ασφάλεια και κρυπτογράφηση των ευαίσθητων δεδομένων που φιλοξενεί στις σελίδες της και δεν έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των χρηστών της, τότε θα είναι επιρρεπής σε κυβερνοεπιθέσεις.


☠️☠️ To SQL Injection είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος και επικίνδυνος τρόπος κυβερνοεπίθεσης.


⌨️ Η SQL (Structured Query Language) είναι η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούμε για να γράψουμε εντολές με τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε πλήρως μία βάση δεδομένων.


👹 Με το SQL Injection ο χάκερ, εντοπίζοντας ένα κενό ασφαλείας, καταφέρνει να ενσωματώσει κακόβουλο κώδικα σε εντολές SQL με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κλέψει, να αλλοιώσει ή και να καταστρέψει όλα τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών μιας συγκεκριμένης βάσης δεδομένων.


🕵️‍♀️ Το συγκεκριμένο είδος κυβερνοεπίθεσης χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για κατασκοπευτικές πρακτικές μεταξύ χωρών.


🎯📞 Στόχος μας στο GOOiZ είναι να δημιουργούμε ιστοσελίδες με πολύ γερά θεμέλια ασφαλείας έτσι ώστε να μην αφήνουν ανοιχτή καμία δίοδο παραβίασης από επιτήδειους χάκερς. Φιλοσοφία μας είναι η πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε κακόβουλης ενέργειας έτσι ώστε οι διαδικτυακές επιχειρήσεις των πελατών μας να διατηρούν τη φήμη και την ακεραιότητά τους.

bottom of page