top of page

Τι είναι η Κυβερνοεπίθεση Web Defacemant;

Έγινε ενημέρωση: 9 Αυγ 2023


Τι ειναι η Κυβερνοεπιθεση Web Defacemant;

🕵️‍♀️🔓 Η κυβερνοεπίθεση είναι η παράνομη παρέμβαση ενός χάκερ στα λειτουργικά συστήματα ιστοσελίδων, υπολογιστών ή δικτύων με σκοπό να κλέψει προσωπικά δεδομένα για κερδοσκοπικούς λόγους, να αποσπάσει χρήματα, να προκαλέσει αναστάτωση ή να πλήξει τη φήμη μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους κυβερνοεπιθέσεων είναι η κυβερνοεπίθεση Web Defacement.


🌐 Στην κυβερνοεπίθεση Web Defacement o χάκερ βρίσκει τον τρόπο να παραβιάσει μια ιστοσελίδα και καθιστώντας την υπό τον έλεγχό του, αλλοιώνει το περιεχόμενό της προσθέτοντας υλικό που αποδεικνύει και υποδηλώνει την παρουσία του στο κοινό.


🎥 Για παράδειγμα ένας ακτιβιστής φιλόζωος χάκερ μπορεί να χακάρει την ιστοσελίδα ενός καταστήματος με δερμάτινα είδη, και να αλλοιώσει το περιεχόμενο της δημιουργώντας μια νέα αρχική σελίδα που να δείχνει σε φωτογραφίες την κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα στα εργοστάσια παραγωγής δέρματος.


📢 Η συγκεκριμένη μορφή επίθεσης έχει συνήθως σκοπό να δυσφημίσει την ιστοσελίδα και να επιβάλει συγκεκριμένες πολιτικές ή κοινωνικές απόψεις.

bottom of page